VI

Pirineu Taleia Brisat 2017

Un blanc imprescindible de Raül Bobet des del seu celler Castell d'Encús, a Talarn (Pallars Jussà)

zentauroepp50919776 abel191126121006

zentauroepp50919776 abel191126121006

1
Es llegeix en minuts
Quim Vila

Raül Bobet, des del seu celler Castell d’Encús, a Talarn (Pallars Jussà), va apostar el 2001 per vinyes d’altitud i varietats adaptades com la pinot noir, la riesling, la sémillon i la sauvignon blanc. Gairebé dues dècades després i amb 23 hectàrees elabora –a més de 1.000 metres d’altitud, en premses naturals de pedra, tines de fusta i acer inoxidable– uns vins que s’han convertit en imprescindibles en les cartes dels millors restaurants del país. 

Taleia Brisat 2017 és la seva última novetat. Sauvignon blanc i sémillon veremades a mà i fermentades amb llevats indígenes en premses de pedra del segle XII i dipòsits d’inoxidable. En nas és molt intens i seductor, amb notes de fonoll, anís estrellat i un ampli ventall de fruites tant blanques com cítriques amb un rerefons lleugerament fumat. En boca té una textura sedosa, densa i una fantàstica frescor vibrant i elèctrica que acaba amb un deliciós perfum de llima i flors blanques. 3.200 ampolles sense sulfits ni antioxidants que veuen la llum després d’un any de criança en bota. Un blanc imprescindible de Raül Bobet.

Temes:

Vi