GLOPS INESPERATS

Ginfonk, més que un gintònic

Alberto Pizarro, 'bar mànager' de Bobby Gin, ha creat un combinat a mig camí entre el gintònic i el còctel

ginfonk

ginfonk

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El consumidor del gintònic ja ho ha vist (i begut) tot. Així que als ‘bartenders’ els toca esprémer-se el cap i la coctelera per idear alguna cosa que sorprengui. Ho ha fet Alberto Pizarro, millor 'bartender' nacional de la World Class Competition 2011 i campió del món del 2011 de la categoria Cocktail Theater and the Stars. L’actual ‘bar manager’ de Bobby Gin (Francisco Giner, 47) ha creat una família de còctels anomenada Ginfonk, que estan a mig camí entre un còctel i un gintònic, i que s’elabora amb ginebres macerades, tòniques ‘premium’ i algun altre ingredient. No tinguis por; res d’‘amanides’.

Aquí hi ha poca sensació alcohòlica i matisos i sabors ben integrats perquè, abans de fer el combinat, Pizarro aplica a la ginebra tècniques com ara elfumat, l’envelliment, la infusió, la maceració amb espècies i la incorporació de plantes, flors o fruites per aportar-hi un sabor diferent, inesperat. A més de les ginebres tunejades i la tònica, el ‘bartender’ afegeix, segons li convingui, Aperol, melmelada de pètals de taronja, licor de ginebra, Lillet blanc (aperitiu francès), infusió de marialluïsa... «Es diuen així perquè són més funkies,  més frescos, més enrotllats, més divertits», explica Pizarro, que en té cinc a la carta i ben aviat hi afegirà el sisè, amb ginebra japonesa i te verd