PASSAT AMB PRESENT

Bodega La Palma: amb gust d'història de Barcelona

Aquest negoci darrere de la plaça de Sant Jaume serveix plats sense pretensions gastronòmiques en un local emblemàtic

Ferran Imedio

Bodega La Palma: amb gust d'història de Barcelona

juan camilo moreno

La història de Barcelona s’escriu en llocs com Bodega La Palmaun dels 300 locals de la ciutat considerats com a emblemàtics per l’ajuntament. Va obrir el 1935 com a botiga d’ultramarins, es va convertir en celler el 1940 i va atraure artistes com Francesc García Estragués i Joan Hernández Pijuan, que el van convertir en el seu punt de trobada (encara queden restes de les seves pintures en alguna porta). Va ser conegut com el celler de la senyora María, la seva propietària en aquell temps, que l’hi va deixar a la seva filla Carmen, que va començar a servir cafès i truites a partir dels anys 80. 

Bodega La Palma

La Palma de Sant Just, 7
Telèfon 93.315.06.56
Preu mitjà (sense vi): 20-25 €

Des del 2005 és un gastroceller regentat per Judit Giménez i Albert Rial que, malgrat l’evolució del negoci, han mantingut l’escenari: botes de vi, barra de fusta i marbre, seients de fusta adossats a les parets, taules de marbre i ferro forjat... Aquest racó al costat de la plaça de Sant Jaume va més enllà dels típics platerets de vermut amb propostes una mica més gastronòmiques, tot i que sense passar-se: així, a unes ‘gildas’ suaus, un deliciós botifarró d’arròs amb compota de poma i unes braves superclàssiques els afegeixen plats una mica més elaborats com el verat escabetxat amb verduretes i la remolatxa al forn gratinada amb formatge de cabra, tòfona i pinyons. 

Bons vins

Bodega La Palma no té més pretensions que servir bons plats amb bons vins (és recomanable deixar-se aconsellar pel Rial, afinat sommelier). El preu mitjà de la carta (hi ha suggeriments fora d’aquesta) s’acosta als 25 euros i els migdies laborables ofereixen un menú de 13.
 

Temes: Restaurants