On Catalunya

Vist a Twitter

Apel·la als homes després d'una vasectomia: «Cal desconstruir el mascle inseminador, la concepció és responsabilitat de dos»

Un home argentí narra a Twitter per què va decidir fer-se aquesta intervenció

Insisteix que sembla que els mètodes anticonceptius siguin responsabilitat exclusiva de la dona

whatsapp-image-2019-01-17-at-122523

whatsapp-image-2019-01-17-at-122523

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

Joan Manuel Gorga començava fent broma a Twitter per atreure l’atenció sobre una cosa important que acabava de realitzar. Aquest argentí, resident a Buenos Aires, explicava a Twitter que venia de fer-se una vasectomia perquè no volia tenir més fills, però que havia oblidat depilar-se. 

Rere l’humor inicial, hi havia un potent missatge cap als homes. Ell té molt decidit que no vol tenir més fills, ni amb la seva parella actual –Ana– ni en el futur si s’“enganxa” d’una altra, com li diuen alguns amics i companys, que insisteixen a qüestionar la seva decisió. ¿Per què no es fa la seva dona una lligadura? 

Joan Manuel insisteix que la concepció és responsabilitat dels dos membres, però sembla que els mètodes anticonceptius siguin responsabilitat exclusiva de la dona. “Els pedaços i les píndoles les prenen elles, i els seus organismes han de bregar amb el trastorn hormonal. El DIU és invasiu i l’enfocament sempre és en elles”, explica. “Si bé la lligadura de trompes té el mateix efecte, la seva intervenció és més invasora”.

Notícies relacionades

Així que agraeix a la ciència l’opció de ser ell qui dugui a terme una intervenció. I apel·la directament als homes, recordant-los que no perdran potència ni tindrà cap efecte en el seu rendiment.

Amb tot això, vol desmitificar el mascle inseminador per caminar junts cap a la igualtat, també en qüestions de reproducció.