On Catalunya

Els ‘hits’ de les xarxes

On triomfaràs en una primera cita a Barcelona

Si et costa més aconseguir una segona cita amb els teus ‘matches’ que amb un especialista de la Seguretat Social, TikTok té la solució: aquests ‘hot spots’ virals tenen enamorament sobtat garantit

On triomfaràs en una primera cita a Barcelona

Instagram

4
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’un hivern més temperat que les reivindicacions ‘processistes’ del govern d’Aragonès, ha arribat el fred hivernal, el de veritat, d’aquest que t’obliga a dormir amb roba tèrmica o a engegar la calefacció i pregar-li el cel que la factura del gas faci menys mal que l’estirada d’orelles de Shakira a Piqué. O sempre pots recórrer al truc de tota la vida: dormir abraçat a algú i que la vostra pròpia temperatura corporal us faci de calefactor. ¿Que comences el 2023 a l’estil Vargas Llosa, solteríssim? Doncs baixa’t Tinder i apunta’t aquestes recomanacions de TikTok: on pots tenir una primera cita a Barcelona perquè sigui un èxit.

Amb diversos centenars de milers de visites a l’‘app’ de vídeo, el club social, cafeteria i cocteleria Coco Vintage Market (Josep Llovera, 7) és un ‘hit’ garantit. La clau de l’èxit és la seva decoració «única i íntima», els «seus llums romàntics» i que estigui dividit en «sales temàtiques plenes de fantasia», com asseguren diversos usuaris. De fet, l’ambient és tan íntim, afegeixen, que no només serveix per a cites, «també per portar-hi el teu ex si vols demanar-li una segona oportunitat». A Tamara Falcó li encantaria.

@albitis17 Y les postres en Lucciano’s ❤️ #barcelonarestaurantes #foodlover #restauranteromantico #couplegoals #bcnrestaurant ♬ Glimpse of Us – Joji

Un altre ‘hot spot’ a TikTok, Belbo Dos Besos (rambla de Catalunya, 15), restaurant famós a l’‘app’ per tres coses. Un, els concerts on els artistes, micròfon en mà, es passegen de taula en taula. Segon, els espaguetis a la carbonara, que els serveixen dins d’una roda de formatge. I, per acabar, i el més fotografiat, els seus neons en forma de petons i frases romàntiques dignes de Mr. Wonderful però que, com a mostra de cursileria a les xarxes, segur que despertaran enveges fins i tot a l’Home Llauna del Màgic d’Oz.

¿Heu quedat a l’hora del berenar? Hi ha l’opció ‘trash’, anar a «aquests bars on s’acumulen les cerveses sobre la taula perquè els cambrers no recullen les ampolles», com descrivia l’‘influencer’ Martí Melcion al típic bareto de cervesa a menys de 2 €, i que estan tan celebrats a TikTok per la seva «autenticitat». O, si prefereixes treballar-t’ho més, La Cava Cakery (passeig de Sant Joan, 111): local especialitzat en maridatge de ‘cupcakes’ i cava. Tu esculls quina magdalena vols, i ells et recomanen un cava per acompanyar-la. La manera més dolça d’assegurar-te aquest primer petó.

@theoptimisticside Si voleu un pla per passar una tarda diferent a Barcelona heu d’anar a La Cava Cakery i tastar els seus maridatges de ‘cupcakes’ amb cava no podíem haver elegit un millor pla per a la nostra cita 7 de l’any de cites @Cupcakes and Bubbles Barcelona #planesenbarcelona #planbarcelona #amiga #barcelonasecreta #barcelona #bcn #plan #cita #optimisticgift #yearofdates #barcelonatiktok #pareja #fyp #parati ♬ Aesthetic – Tollan Kim

I un pla que mai falla: anar a un parc amb racons íntims on xiuxiuejar-vos paraules boniques a l’oïda a l’estil Pedro Sánchez i Macron al MNAC. A Barcelona hi ha desenes d’opcions, però a TikTok li encanten els jardins de Muñoz Ramonet (Muntaner, 282). Amb desenes d’espais recollits, llocs per asseure’s, una finca històrica i una desena d’escultures, té tots els ingredients per garantir l’èxit: cultura, silenci, i amagatalls per fer-vos el primer petó sense sentir-vos envoltats de ‘voyeurs’.

@sarapostcard El jardí secret més bonic de Barcelona #jardines #bcn #planesgratis #planesbarcelona ♬ Emotional – Ioga Music & Internal Yoga Music

Notícies relacionades

I, no poden faltar, el clàssic dels locals clandestins, on hauràs de creuar portes més amagades que les missives de l’Inspector Gadget. Dos dels més populars són Monk (Abaixadors, 10), al qual s’entra per un súper 24 h, o Paradiso (Rera Palau, 4), amagat rere la porta de la nevera d’un bar de Pastrami, i que corona la llista de les millors cocteleries del món.

Per descomptat, no tot a TikTok són recomanacions per a una bona cita. També hi ha els ‘don’ts’. Com explicava la tiktokera María Paula Borda en un vídeo amb més d’un milió de ‘likes’, hi ha plans que són tal ‘red flag’ que serà més probable aconseguir una segona cita amb un especialista de la Seguretat Social que amb el teu ‘match’. Apunta: el cine («no es pot parlar»), quedar a casa per a ‘netflix and chill’ («això no és una cita», és fotre un clau), portar un amic com a +1, o anar a un parc d’atraccions perquè hi ha «molts nens cridant». Tot i que en això últim no tots coincideixen, ja que va rebre alguna resposta que «són llocs divertits»… si la idea de tenir fills no et dona urticària, és clar. ¿Una bona manera de treure el tema?