On Catalunya

NO T’HO PERDIS

Tour per a fans de Harry Potter, festes d’electrònica i altres plans per a aquest cap de setmana a Barcelona

Apunta-ho a l’agenda: la festa ‘Fuego’ a Razzmatazz, el concert de Wilco per al Cruïlla XXS i més

Tour per a fans de Harry Potter, festes d’electrònica i altres plans per a aquest cap de setmana a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barcelona es transforma en capital mundial de la música electrònica i el ‘clubbing’, i la seu és a Razzmatazz (Almogàvers, 122). Avui, divendres, arriba la festa ‘Fuego’ amb una experiència multiespai on conviuran tant l’‘UK drill’ amb el Chicago ‘house’, el reggaeton amb el ‘hyperpop’ o el ‘nightcore’ amb l’‘afrobeat’. Alguns dels noms que omplen aquest eclèctic cartell, Virgen María (el nom de ‘dj’ de María Forqué) o la mediàtica Daniela Blume.


En el marc del Cruïlla XXS, la (longeva) banda de rock Wilco arriba a Barcelona després de més d’un lustre sense passar per aquí. Dimecres vinent, dia 22, omplirà el Poble Espanyol (Francesc Ferrer i Guàrdia, 13) amb la presentació del seu últim treball ‘Ode to joy’.


Cine cooperatiu, participatiu i en versió original. Així és Zumzeig (Béjar, 53), una cooperativa cultural que proposa un viatge per tot el món a través de films de diferents nacionalitats. Juntament amb la Filmoteca, és un dels punts de reunió del «moderneig» cinèfil barceloní. Aquest cap de setmana es projectarà ‘Rendir los machos’, film espanyol amb direcció guardonada al Festival de Sevilla.


És hora de treure la pols a la vareta, la capa i l’escombra. Tots els mags estan convocats a sortir dels seus amagatalls, a plena vista dels ‘muggles’ (el nom que reben totes les persones normals i corrents sense poders), per participar en el Tour Màgic de Reino de Juguetes (Galeries Maldà), inspirat en el famosíssim esdeveniment anual Harry Potter Book Night. Tindrà lloc els dies 25 i 26 de juny a la plaça del Doctor Ignasi Barraquer i constarà de tres hores d’activitats inspirades en l’univers màgic creat per J.K. Rowling. Corre, les entrades volen (i sense escombra).


El Corpus Christi ja ha passat, però no les seves celebracions. Fins diumenge, continuen les portes obertes en desenes d’espais culturals de la ciutat com la Catedral (Pla de la Seu, s/n) o la Reial Acadèmia de Bones Lletres (Bisbe Caçador, 3), on a les fonts hi balla un ou, una centenària tradició l’origen barceloní del qual es remunta al segle XVII.


Després d’una aturada per la covid durant la temporada passada, ‘Les tres germanes’, dirigida per Julio Manrique, va tornar sobre els escenaris del Teatre Lliure de Montjuïc (Margarida Xirgu, 1). L’obra és una dura reflexió vital a través d’uns personatges atrapats en una bombolla que anhelen un món nou i diferent i que intenten aconseguir l’anhelada felicitat. Última setmana per veure-la, fins diumenge, dia 19.


Notícies relacionades

Aquí, si no et trenques de riure, et trenquen ells. Benvinguts a ‘Màgia Family’, un espectacle màgic d’Eixample Teatre (Aragó, 140) que utilitza l’humor i la màgia per entretenir nens i pares per igual. L’espectacle, a més, és ple de sorpreses que requereixen la participació del públic, així que no és apte per a tímids. Estrenat fa unes setmanes, estarà a la cartellera fins a finals de juliol.


Cada dijous a les 9 de la nit l’avinguda del Paral·lel s’omple de rialles. Ressonen des dels ‘open mic’ d’Imprfcto (104), bar belga on setmana rere setmana, monologuistes ‘amateur’ pugen al seu escenari per deixar anar les seves rutines còmiques.