On Catalunya

Trobades d’oficina ‘online’

Sopars d’empresa alternatius a Barcelona

¿Crèieu que aquest any us deslliuraríeu de veure el teu cap fent un striptease? Tota la parafernàlia pre-Covid s’estén a un clic: menús a distància, ‘team building’ en pijama; fins i tot karaoke per videoconferència

ONBARCELONA CENAS DE EMPRESA ONLINE

ONBARCELONA CENAS DE EMPRESA ONLINE / LOBANOV DMITRY

5
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Per molts, una de les poques alegries que ha portat la pandèmia és la desaparició d’aquest grotesc ritual pagà que a Occident anomenem ‘sopar d’empresa’. Per raons òbvies, s’han acabat aquestes reunions de 35 persones begudíssimes, capaces de desintegrar alcoholímetres amb l’alè. S’ha acabat el maridatge vi-cervesa-cubates-Campari a pèl-Jagermeister-vomitada a la solapa del cretí de comptabilitat. Adeu al karaoke ennassat, a les sessions de ‘dj’ dels 80 del recepcionista, a entrar l’endemà a l’oficina amb una ressaca que tombaria Hemingway si no estigués mort...

No obstant, que no es faci el sopar d’empresa típic no implica que no pugueu riure una estona i fins i tot sopar amb tots els vostres companys d’oficina abans de les vacances de Nadal. I sempre des de la seguretat, la distància, la sensatesa. Tot i que sembli impossible, hi ha alternatives al sopar d’empresa en època de restriccions. Amb una mica de sort, el teu cap torna a fer un striptease, però aquesta vegada des del sofà de casa.  

1. Escapant que és gerundi

Evasió o victòria

De vegades, cal escapar. Que l’hi diguin al ‘Chapo’ Guzmán. No hi ha exercici més catàrtic i revelador que una bona sessió d’‘escape room’ amb els teus col·legues d’oficina. Com més aterridor l’escenari, més podràs veure-li les autèntiques costures al fals del teu cap de departament. A Enigma Barcelona (Acàcies, 38) us ensenyaran a perdre la por de la Covid amb el seu ‘escape room’ titulat ‘El virus’, un escenari en el qual vosaltres i els vostres col·legues haureu de salvar la humanitat d’un virus letal, com si fóssiu una versió de butxaca de Jack Bauer. Si, d’altra banda, anar a comprar joguines us aterreix més que veure Rodríguez Menéndez ballant batxata, a The Witching Hour (Taquígraf Martí, 6-8) tenen l’‘escape room’ que us demana el cos: es diu ‘La juguetería maldita’ i ni tan sols Chucky s’atreviria a posar-hi un peu. Amb una mica de sort, el vostre cap es quedarà atrapat en aquesta botiga paradimensional, patint ‘ad infinitum’ les tortures diabòliques d’una versió zombie de Buzz Lightyear. Nota per a hipocondríacs: evidentment, els grups són de dues a sis persones. 


2. ‘Team building’ en pijama

Només a casa

Quan arriben les dates nadalenques, arriba també aquella barreja de vergonya aliena i conya de pa sucat amb oli que és el ‘team building’ (‘tinbildin’ per als amics). Pels neòfits, es tracta d’activitats en grup que es dissenyen per estrènyer els llaços de la massa laboral (en altres paraules: perquè tots se sentin igual de ridículs). Aquest any, el ‘team building’ haurà de ser confinat, a casa, sense compartir vergonya amb la tropa. Hi ha empreses que s’encarregaran que no us avorriu fins i tot en un escenari de pandèmia. 

A cripthos.com, per exemple, són especialistes en ‘tru escape’ remots a través de videoconferència, jocs per equips de caràcter lúdic i formatiu en els quals la coordinació i comunicació són elements vitals. I sempre des de casa, amb un cubata carregadíssim, el gat a la falda i el pijama més lleig que hàgiu trobat. D’altra banda, la gent de viviendodelcuento.com entretindrà tota l’oficina sense que ningú aixequi el cul del sofà amb els seus jocs de ‘team building online’, com el Cluedo o un teleconcurs. Ah, i si a l’oficina volen els punyals, també tenen un exercici de comunicació afectiva ‘online’: a Encarna Sánchez li hauria encantat. 


3. Sopar a distància

Brindant a casa

Cada un a casa seva i Déu a la de tots. No hi ha refrany que resumeixi millor els temps que corren. Si sou multitud a l’oficina, per al sopar d’empresa teniu dues possibilitats, tancar grupets de sis i fer piscolabis davant de la màquina de fotocopiar per torns (com veurem més endavant) o celebrar tan apocalíptic esdeveniment com cada maleït any, però amb tots els comensals en els seus respectius menjadors. Sense tocar. 

La ‘star-up’ meetencasa.com us porta el sopar d’empresa a casa, valgui la redundància. Ells s’encarreguen de repartir els menús amb anterioritat a tothom, de manera que el dia i hora assenyalats només hauràs de contactar a la mateixa sala que els teus companys i disfrutar, no només de la teca, sinó de monòlegs, amics invisibles i tota la parafernàlia inherent als sopars d’empresa pre-Covid. 

També a makingmovies.com s’han apuntat aquesta mecànica de sopar a casa amb tots els compis en la pantalla. Descobrireu com d’agradable és observar com evolucionen les trompes dels altres des de la seguretat de casa, sense alens fètids a l’orella ni comercials descamisats. El sopar d’empresa somiat pel sector misantrop. 


4. Això és ‘La ¿voz?’

Zoom nats

Val que no hi hagi sopar d’empresa, però ¿com expliqueu ara als de màrqueting que tampoc hi haurà karaoke? No us deixeu vèncer per les adversitats, doneu als companys de feina l’oportunitat que lluïn aquestes cordes vocals treballades per la doble D (Ducados i Dyc), encara que sigui des de casa, amb el batí posat. Amb l’aplicació Zoom podreu crear una sala de karaoke col·lectiu virtual sense problemes. També necessitareu l’aplicació Watch2gether, perquè pugueu veure els vídeos sincronitzats, canteu a l’uníson en la bombolla virtual i deixeu les vostres mascotes i veïns amb el convenciment que no només teniu pitjor falset que Villarejo, sinó que us heu tornat definitivament tocats del bolet. 


5. Pintareu molt

Art per a oficinistes

Art Bar s’ha guanyat una legió de fans gràcies a la seva hàbil combinació de beguda i classes de pintura. No obstant, la crisi sanitària ha obligat la casa a buscar noves vies de subsistència: ara també imparteix divertides classes de pintura ‘online’ per a empreses. ¿Només tens els Dacs de la teva filla a casa? Arte Bar us proveirà de tots els estris necessaris (per correu o recollida) i, a través de Zoom, us ajuntarà virtualment amb els companys perquè vomiteu la vostra creativitat sobre la tela. Grups de 12 persones mínim i el quadro a pintar el trieu vosaltres. Potser sou els pròxims Kandinskys i ho deixeu tot per les aquarel·les: segur que al vostre cap li encanta la idea.


6. Pícnic a l’ofi

En petit comitè

Notícies relacionades

Posem que sou una empresa emergent reduïda, una empresa familiar, un grup que no supera les 6 ànimes. Doncs bé, ¿per què no celebrar un piscolabis a la mateixa oficina, ja que no podreu anar a un restaurant? Si sou caps esplèndids, trucareu al restaurant Dos Palillos, que no només ha adaptat la seva meravellosa cuina asiaticomediterrània al format ‘delivery/take away’, sinó que us la porta al lloc de treball amb totes les mesures de sanitat i seguretat més que garantides. Sempre podreu dir que el 2020 vau portar el vostre equip a sopar a un estrella Michelin. 

Si preferiu un càtering comú, però d’altes prestacions, Aspic (Pau Casals, 24) és l’opció que es mereixen els vostres subalterns: ¿plats i tapes de restaurant al costat de la màquina de ‘vending’? Sí rotund, sempre que algú tingui vigilat el típic gorrer que sempre buida la safata de croquetes.