On Catalunya

en família

Flic: arts, llibres i diversió

El festival de literatures i arts infantil i juvenil, dedica dues jornades als personatges singulars. Dissabte serà el dia de les famílies, amb instal·lacions i activitats insòlites, tallers, jocs i música

flic

flic

2
Es llegeix en minuts
Eva Melús

Sembla que va ser ahir, però ja fa 10 anys el Flic, el festival de literatures i arts infantil i juvenil. Els personatges singulars que habiten els llibres infantils protagonitzaran un programa que inclou 11 instal·lacions i activitats insòlites, un taller d’aromes llibresques i un altre de creació amb tècniques de fotografia, el concert de Solà & Estela, presentacions de llibres, un joc de pistes, xerrades per a públic adult i llocs on comprar llibres, jocs i obra gràfica.

FLIC

Museu del Disseny   Plaça de les Glòries Catalanes, 37 Horaris: divendres, 13, de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 h; dissabte, 14, de 10.00 a 20.30 hores (programació familiar)   Preu: a partir de 4,5 €

El festival va rebre 14.000 visitants el 2019. Aquest any, el dia fort per al públic familiar és dissabte 14. Amb l’entrada a l’‘Experiències Literàries’, que costa 4,5 € i agrupa activitats pensades per a públic familiar amb nens a partir de 4 anys, es tindrà accés a 11 instal·lacions i activitats insòlites. Els participants podran disfressar-se, viure una aventura literària resolent els reptes que es plantegen per tot el museu, escoltar contes o crear un autoretrat de revista retallant i manipulant paper. 

També dissabte, 14, s’ofereixen dos tallers singulars amb places limitades, només aptes per a nens a partir de 7 anys. És a dir, els petits necessitaran 3,5 € per taller i el que li costi als adults que els acompanyin prendre un cafè o un vermut mentre la seva prole explora la quarantena de llocs de llibres, jocs i treballs d’il·lustració. 

Gràcies a la col·laboració amb el festival Revela’t, el taller de retrats amb quimigrames (tècnica pictòrica que produeix imatges combinant procediments i materials propis de la pintura i de la fotografia) convidarà a crear un selfie molt especial amb tècniques de fotografia analògica, utilitzant reveladors, fixadors i paper fotogràfic. En la mateixa línia, l’anomenat taller d’essències singulars mostrarà de què fa olor un gegant, un monstre, un ésser diminut o una bruixa. 

Notícies relacionades

El festival Petits Camaleons, d’altra banda, aporta a la causa el concert de Solà & Estella, que dona nom al duo d’Albert Solà i Sergi Estella. El seu folk i blues es podrà escoltar dissabte 14, a les 13.30 hores.

Hi haurà sis presentacions de llibres: tres divendres (totes a les 13.00 hores) i tres dissabte: ‘Gisela de Vidre’, de Beatrice Allemagna, a les 11.30 hores; ‘Repassalletres’, de Mariona Tolosa Sisteré, a les 15.30 hores; i ‘A dormir, gatets’, de Bárbara Castro, a les 16.30 hores.

Temes:

En família