On Catalunya

ON / OFF

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana a Barcelona

zentauroepp3047703 onbarcelona freire  onoff200311210426

zentauroepp3047703 onbarcelona freire onoff200311210426

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ON

ON

Cinefília heroica

La Filmoteca no tanca les portes, tot i que pot ser que sigui més difícil (o gens) aconseguir una butaca: només n’hi haurà un terç de les habituals. En el programa dels pròxims dies destaca ‘El graduat’, presentada per l’historiador Magí Crusells. Dimarts, dia 25, a les 17.00 hores.


Classe mestra sobre l’animació

Al seu formidable llibre ’La imaginación tangible’ (UOC), Jordi Sánchez-Navarro escriu una història del cine d’animació a través de l’anàlisi de 50 títols essencials, alguns de tan poc obvis com ‘Mad monster party’ i ‘Nimh, el mundo secreto de la señora Brisby’. Potser submergir-se en la seva lectura i anar veient les pel·lícules esmentades no és un mal pla de confinament.


Animació imparable

I seguint amb temes d’animació: el festival Non Stop Barcelona Animació fa honor al seu nom i segueix endavant malgrat tot. A la seva agenda d’activitats destaca un programa retrospectiu de curts desenvolupats a l’UPV. Diumenge, dia 22, a les 17.00 hores, a l’Arts Santa Mònica (La Rambla, 7).


Futbol i cine

Un altre festival que segueix endavant és l’Offside Fest, dedicat al cine documental de futbol. En la seva ja setena edició, posarà l’accent en especial en el futbol femení, amb títols com ‘Nos llaman guerreras’ (foto), ‘All I need is a ball’ i l’estrena internacional de ‘We wanted more: The miracle of Taipei’. Del 24 al 29 de març, a l’Antiga Fàbrica Damm (Rosselló, 515) i als Cinemes Texas (Bailèn, 205).


Com ser un Willy Fogg catòdic

Notícies relacionades

Aquests dies, fer la volta al món no sembla del tot responsable, però ¿i a través de les sèries? Aquesta classe de ‘tour’ ofereix ‘La vuelta al mundo en 80 series’ (Lince Edicions), llibre de Lorenzo Mejino i Paula Hergar que ens recorda el poder de la ficció per obrir-nos els ulls a altres llocs, altres cultures.


OFF

Jhené Aiko, el disc etern

Vivim temps estranys pel que fa al concepte ‘àlbum’. Alguns són massa curts (el que abans eren ‘epés’ ara passen per àlbums) i d’altres, bastants, massa llargs, com l’interminable ‘Chilombo’ de Jhené Aiko: gairebé 64 minuts de digerible però oblidable R&B cuinat amb bols tibetans.