On Catalunya

ON / OFF

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana a Barcelona

El millor: el concert del cantautor folk-rock Ryley Walker i el Minifestival. El pitjor: Louis Tomlinson també va sense rumb

ryley-walker

ryley-walker

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ON

ON

Ryley Walker, íntim i personal

Secret ben guardat d’uns quants, Ryley Walker mereix un grau extra de fama: el cantautor folk-rock sap combinar gràcilment folk i rock, jazz i blues en cançons amb rastres melòdics de John Martyn. Protagonitza, en format íntim, la pròxima festa de presentació del Vida Festival 2020, aquest divendres, dia 14, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. També hi actua Sam Berridge. Accés gratis amb l’abonament del festival. 


Indie per tota la vida

El Minifestival de Música Independent arriba a les ¡vint-i-cinc! edicions amb, potser, un dels seus millors cartells: ens quedem, sobretot, amb la cantautora de folk gòtic Emily Jane White (a la foto), però també hi ha el veterà grup pop The Orchids o Sarah Nixey, antiga vocalista de Black Box Recorder. Dissabte, dia 15, a l’Espai Jove Les Basses (Teide, 20), a partir de les 17.00 hores.   


La sessió de la setmana

Les sessions ‘Journeys’ de Razzmatazz Clubs (extrallargues i en horari especial de vespre) tenen aquest mes com a protagonista el veterà productor Donato Dozzy, especialment conegut per les seves aportacions al techno, però també hàbil en el tech-house o el trance. Dissabte, dia 15, a partir de les 20.00 hores, a la sala 2 del Razzmatazz (Almogàvers, 122).


Tres bandes a seguir de prop

La nova edició del ‘#ciclodamn!’, aquest dissabte a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (Rosselló, 515), reuneix tres bandes prometedores del paisatge independent català: Rombo (a la foto; les produeix el gran David Rodríguez), Últim Cavall i Súper Gegant. El triple directe arrenca a les 18.30 hores i surt per 7 € de res.


Bon granger i millor escriptor 

Notícies relacionades

‘El fuego del fin del mundo’ (Errata Naturae) reuneix 31 assajos del cèlebre escriptor i granger Wendell Berry, una ment meravellosa obstinada a assenyalar les trampes del progrés. En plena emergència climàtica, llegir-lo és obligatori: Fa dècades que Berry escriu sobre la sobreexplotació del món natural.


OFF

Un altre ‘one direction’ desorientat

D’acord, no és tan, tan dubtós com el que va treure el seu col·lega Liam Payne, però el disc de Louis Tomlinson, ‘Walls’, tampoc deixa gaire empremta. El bon home ha decidit no sonar a 1D, sinó a una versió realment lleugera d’Oasis; un moviment arriscat el 2020. Harry Styles continua sent l’únic esqueix tolerable de la ‘boy band’.