On Catalunya

no gastis

8 activitats gratuïtes a Barcelona que no et pots perdre

La festa nadalenca als Porxos del Port i una marató de combos de jazz i música moderna a l'Esmuc són dues de les activitats més interessants d'aquests dies

esmuc-ok

esmuc-ok

2
Es llegeix en minuts
Eva Melús

Que no, que no et costarà ni un duro. Creu-nos. Que aquí no pagues res de res. I a sobre t’ho passaràs bé. ¿Què més es pot demanar?

1. Recollida de cartes per als Reis a l’ajuntament

El patge del rei Baltasar recollirà cartes per a sa majestat al pati de l’ajuntament (plaça de Sant Jaume) fins dissabte, 4 de gener, d’11.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.30 hores. No convé esperar fins a l’últim moment perquè les cues es tancaran una mica abans. 


2. Festa nadalenca als Porxos del Port

Últims dies de la campanya ‘#Nadalalsporxos’, de l’Associació de Comerciants del Pla de Palau. Els restaurants de la zona dels Porxos del Port, que acull locals emblemàtics com el 7Portes, conviden a cava i torró a qui tregui el nas per aquests icònics edificis. Divendres, dia 3, de 17.00 a 19.00 hores, davant el Can Paixano (Reina Cristina, 7); dissabte, dia 4, de 13.00 a 15.00 hores, davant el restaurant Perikete (Llauder, 6); i diumenge, dia 5, també de 13.00 a 15.00, davant la Chacinería Reina Cristina (Llauder, 8). 


3. Joc de preguntes i respostes al Museu Marítim

El Museu Marítim de Barcelona (avinguda de les Drassanes, s/n) acull dissabte, dia 4, a les 17.30 hores, una nova sessió del Museum Quiz Familiar, un joc de preguntes i respostes per a equips de cinc persones com a màxim i que podran guanyar un trajecte a bord d’una embarcació tradicional. La inscripció prèvia és obligatòria i es pot fer a www.mmb.cat i www.museuciencies.cat


4. Fleadonia, mercat ambulant de productes ‘vintage’

Ja sigui per passejar o per trobar un regal d’última hora, val la pena recordar que el dia 5 de gener, com tots els primers diumenges de mes, toca Fleadonia, sens dubte, un dels mercats de productes ‘vintage’ més populars de la ciutat. A la plaça de Salvador Seguí (al costat de la Filmoteca), de 10.00 a 19.00 hores. 


5. Concert de carilló al Palau de la Generalitat

El concert de carilló del Palau de la Generalitat per diumenge 5 de gener, a les 12.00 hores, a càrrec d’Anna Reverté, repassarà temes de les pel·lícules de Disney i altres clàssics del cine familiar. La inscripció, obligatòria, es pot fer al 012 o a presidencia.gencat.cat/carillo.


6. Òpera al Centre Cívic Cotxeres de Sants

Dimecres, dia 8, a les 19.00 hores, l’espai escènic Tísner del Centre Cívic Cotxeres Borrell (Viladomat-2-8) oferirà una petita ‘degustació’ de l’òpera de ‘La serva padrona’, de Giovanni Batista, dins del cicle ‘Sant Antoni Clàssics: Tutto Opera’, que ha programat dos espectacles més similars per al 12 de febrer (‘L’elisir d’amore’) i l’11 de març (‘La traviata’). S’ha de reservar plaça (en persona, a cotxeresborrell.net/tutto o all 93 324 83 50) perquè l’aforament és limitat. 


7. Marató de combos de jazz i música moderna a l’Esmuc

Notícies relacionades

De dimecres 8 a divendres 10, l’Esmuc (Padilla, 155) organitza la cinquena Marató de Combos de Jazz i Música Moderna. La sala 4 de l’auditori acollirà aquesta mostra del treball de l’alumnat de l’escola, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 19.45 hores. 


8. Xou amb instal·lació sonora i visual al Born

El Born Centre de Cultura i Memòria (plaça Comercial, 12) acull l’espectacle ‘No em va fer Joan Brossa’, de Cabosanroque, de dimecres 8 de gener a dimarts 25 de febrer. La peça, de 27 minuts, gira entorn d’una instal·lació sonora i visual creada el 2016 per al Temporada Alta i el Teatre Nacional de Catalunya.

Temes:

Gratis