On Catalunya

ON / OFF

Cinc coses que no et pots perdre aquesta setmana a Barcelona

El millor: els concerts de Medalla al Sidecar i Joel Sarakula a Marula. El pitjor: Temples s'enfonsen una mica

zentauroepp50226126 icult 04 10 2019 enviado por freine  onoff medalla191004085934

zentauroepp50226126 icult 04 10 2019 enviado por freine onoff medalla191004085934

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ON

ON

Or per a Medalla

Medalla, la nova promesa –o millor, realitat– del rock en castellà, presenta el seu rabiós segon disc, anomenat simplement ‘Medalla’, aquest divendres, dia 11, a la sala Sidecar (plaça Reial, 7). També hi actua Pantocrator, el projecte paral·lel macarra de la cantautora country-pop Marta Delmont.


La munició de Lapham

La Cúpula continua amb la seva recuperació de ‘Balas perdidas’, la mítica saga de còmic criminal de David Lapham. Al quart volum, ‘Días negros’, trobem la història d’un segrest terrible i una reflexió ressonant sobre la culpa. Pàgines d’or del còmic de principis de segle.


Sarakula, secret a revelar

No molt més d’un any després del seu xou a Marula (Escudellers, 49), el cantant, pianista, guitarrista i compositor Joel Sarakula torna a la mateixa sala per a una altra actuació segurament estel·lar. Aquest hereu de Hall & Oates encara no ha donat continuació a ‘Love club’ (2018), però no passa res: que torni a tocar aquest repertori. Dissabte, dia 12, a les 22.30 hores.


John Ford en 35mm

Després de les quatre paraules d’abans, ¿cal dir res més? D’acord, precisarem: la Filmoteca de Catalunya (plaça de Salvador Seguí, 1-9) projecta amb uns gloriosos 35mm ‘Set dones’, l’última pel·lícula de John Ford que va arribar als cines. Dues oportunitats: dissabte (22.00 hores) i dimecres (20.00 hores).


Música disco actual en viu 

Notícies relacionades

Aquestes cinc paraules també són gairebé una utopia, de manera que l’actuació d’Hercules & Love Affair a The Loft (sala 2 de Razzmatazz, a Almogàvers, 122) d’aquest dissabte, dia 12, mereix tota l’atenció. Coneixes temes seus tot i que no t’ho creguis: per exemple, ‘Blind’, gravada en col·laboració amb Antony Hegarty, ara ANOHNI.


OFF

Temples s’enfonsen una mica

‘You’re either on something’ a banda, el repertori del nou disc de Temples, ‘Hot motion’, amb prou feines se t’enganxa ni deixa empremta. El grup anglès no acaba de sortir-se’n per donar-nos instants més o menys memorables. En qüestió de neopsicodèlia, millor quedar-se amb Tame Impala i Hookworms.