El Trafalgar Pizza Club, subcampió mundial

L’italià Andrea Lecca, establert a Barcelona, triomfa també com el millor pizzaiolo DOC d’Espanya després de competir en el campionat de Paestum.

El Trafalgar Pizza Club, subcampió mundial
3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Es va enfrontar a més de 500 pizzaiolos de desenes de països amb les mans literalment a la massa i el talent suficient per despuntar per partida doble. L’italià Andrea Lecca, establert a Barcelona i al timó de la cuina del Trafalgar Pizza Club, a la Dreta de l’Eixample, es va imposar com millor pizzaiolo DOC d’Espanya i subcampió internacional en la categoria Pizza Contemporània 2025, després de competir en el Campionato Mondiale Pizza DOC celebrat a Paestum (Campània).

Els artesans en elaboració de pizza DOC (marca de certificació de qualitat professional) es van enfrontar de l’11 al 13 de novembre, exhibint tècnica, creativitat, qualitat en el producte i mestria en l’execució. Lecca porta anys de "dedicació, estudi i passió per la pizza", confessa el pizzaiolo, que parteix de la tradició italiana per oferir una versió més contemporània al local del número 19 del carrer de Trafalgar, en ple centre de la capital catalana. Allà encapçala la carta des de la seva obertura, el 2019.

L’establiment forma part del grup de restauració BNGrup, amb 14 negocis. En aquest local, que combina espais de pizzeria, cocteleria i club, despatxen una quinzena de pizzes, caracteritzades per la seva massa esponjosa, que van dels 11 als 18 euros.

El fundador del grup, Adrià Bonell, manifesta que la clau és oferir qualitat sumant tradició i innovació tècnica. En concret, destaca que Lecca no només ha tornat a aconseguir el títol nacional que ja es va emportar el 2023, sinó que despunta pel seu enfocament creatiu a escala internacional. La categoria en la qual va obtenir el segon lloc va ser Pizza Contemporània, la més competida i prestigiosa del certamen.

No obstant, el pizzaiolo no revela encara la seva recepta perquè la desenvoluparan per introduir-la pròximament en les cartes del local del centre de Barcelona i també a la pizzeria Trafalgar del Mar que té el grup a Badalona, on Lecca també és xef executiu. Només avancen que el seu ingredient protagonista és la cecina de wagyu, amb altres sorpreses.

Els guardons són el perfecte trampolí per al seu pla d’expansió de la marca pizzera a altres municipis catalans, explica el CEO, que té quatre socis més tot i que ell és majoritari. Per crear-la es van inspirar en l’estil estètic underground berlinès, i en la visió de la pizza del seu premiat xef. Van ser fidels a la seva consigna a BNGrup d’una "restauració ociosa", on a més de la gastronomia i el beure passin moltes més coses.

Plans d’expansió

Notícies relacionades

Des del 2014 –quan van debutar amb la cocteleria Jardinet d’Aribau– han obert i tancat alguns negocis, fins a madurar aquest concepte empresarial ara en expansió, que actualment aglutina propostes com Alquímia, L’Estació, Skyfall, Lemon Tree, Jardinet de Gràcia, Tik Tako, Verne, Soda Bus o The Circle.

En l’horitzó, el projecte més important és la resurrecció de l’antiga discoteca Ribelino’s, després de 15 anys de tancament, com va avançar EL PERIÓDICO. En la nova etapa es dirà Martina, com la seva filla, i apuntarà a un públic adult que s’ha quedat una mica orfe de locals. L’espai –a la Diagonal, al costat del Palau de Congressos de Catalunya– tindrà un horari singular, perquè començaran les sessions a mitja tarda i tancaran abans que una disco normal. Busquen un ambient no tan festiu sinó una mica més relaxat, amb un look més aviat londinenc, on la llum natural dels seus finestrals porti una mica del dia a la nit, avancen. Els plans són aixecar el teló abans de l’estiu que ve, després d’una renovació total.