Casa Bela, el nou restaurant del crac del pàdel Belasteguín

El 16 vegades número u del món s’associa amb Jordi Coloma, cinquena generació de la família propietària, entre altres negocis, d’El Merendero de la Mari, per servir plats mediterranis al Bela Padel Center.

Casa Bela, el nou restaurant del crac del pàdel Belasteguín
3
Es llegeix en minuts

Vet aquí una història que té un pessic de destí i un grapat d’afinitat. Tot va començar fa tres anys, quan Jordi Coloma –42 anys, cinquena generació de la família Coloma-Ribera, responsable entre altres locals d’El Merendero de la Mari– va conèixer el 16 vegades número u del món de pàdel, Fernando Belasteguín, Bela, en un torneig local. El seu mànager era amic de la infància de Coloma i va sorgir la complicitat. Avui tots dos comparteixen projecte: Casa Bela, un acollidor espai de cuina contemporània i mediterrània que acaba d’obrir les portes al Bela Padel Center, al Parc Logístic de la Zona Franca.

Emplaçat en un lloc insòlit –en plena àrea logística, "enmig del no-res", com diu Coloma amb un somriure–, és una sorpresa agradable. "Aquesta zona no tingut mai gaire atractiu, però en realitat aquí s’hi està molt bé: hi ha espai, zones verdes, tranquil·litat i som a 15 minuts del centre", explica. Des de l’obertura del restaurant al setembre i la inauguració de les pistes de pàdel fa unes quantes setmanes, el complex ha començat a omplir de vida una zona fins ara reservada a oficines (hi tenen la seu corporativa Saba i la filial espanyola de Volkswagen) i a magatzems.

El restaurant Casa Bela es presenta com un espai ampli, càlid i lluminós, amb interiorisme a càrrec d’Óscar Domínguez i Sílvia Sánchez Guisado. La fusta, les teles en tons neutres i les fotografies fetes a les pistes de pàdel creen un ambient amable i polivalent. El lloc disposa de capacitat per a unes 70 persones a l’interior, un reservat i una terrassa a peu de carrer per a unes 50 persones més. El 2026, s’ampliarà amb una espectacular terrassa panoràmica amb vista a les pistes.

La cuina, dirigida pel xef Jahir Barrera i supervisada pel germà del Jordi, Guillermo Coloma –pastisser i cuiner–, combina senzillesa, producte i sabor. "Volíem una proposta coherent amb l’entorn esportiu, amb plats saludables, proteïnes, cereals i verdures, però sense renunciar al gust ni a la tradició", diu el Jordi.

De fet, Casa Bela ha recuperat algunes joies culinàries de Freixa Tradició –el restaurant que els germans Coloma van adquirir quan la família Freixa va deixar el negoci–, com els cèlebres macarrons, les mandonguilles, l’escudella i el fricandó. "Vam tancar aquell projecte per la pandèmia, però n’hem volgut mantenir viva l’essència aquí", afegeix. També hi ha picades d’ullet a El Merendero de la Mari, sobretot a la carta de postres.

El restaurant gira al voltant de tres pilars: els esmorzars, amb brioixeria del Triticum i entrepans freds i calents; els dinars, amb menú diari o carta, i el tardeig i la nit, amb una proposta més informal de tapes i finger food, pensada per als que acaben de jugar un partit i busquen una cosa ràpida i saborosa, o simplement un sopar de pica-pica.

La zona esportiva

Notícies relacionades

El Bela Padel Center, per la seva banda, compta amb 20 pistes (nou de cobertes i onze d’exteriors), gimnàs, sala de fisioteràpia i botiga esportiva. No és un club de socis, sinó un espai obert, amb la filosofia de "portar el pàdel al món", com diu Belasteguín, que fa anys que viu a Barcelona. "Volíem que fos un lloc per a tothom: famílies, parelles, grups d’amics o companys de feina", apunta Coloma. "Aquí hi pots venir a jugar, però també simplement a disfrutar d’un bon dinar o un sopar tranquil".

Casa Bela és, en definitiva, la fusió entre dos mons –el de la restauració i de l’esport– que comparteixen valors: esforç, passió i comunitat.

Temes:

Restaurant