Circolo Popolare, una ‘trattoria’ panoràmica al passeig de Gràcia
El nou gran restaurant de Big Mamma a Barcelona renaixerà al desembre, agafant el relleu del restaurant Citrus, i espera uns mil comensals diaris amb la seva gastronomia italiana clàssica.
Serà una de les novetats gastronòmiques més sonades de la tardor a Barcelona, no només perquè ocupa una cantonada privilegiada del passeig de Gràcia amb Consell de Cent, sinó perquè l’encapçala l’efervescent grup Big Mamma, que la primavera passada va desembarcar a la ciutat amb Gloria Osteria, una altra de les seves marques de restauració. En aquest cas, l’empresa ha optat per desenvolupar un nou Circolo Popolare –en tenen d’altres a Londres, Manchester, París i Madrid, cap d’igual–, amb esperit de trattoria clàssica, preus assequibles i un interiorisme atractiu.
El caracteritzaran estèticament grans lleixes amb unes 10.000 ampolles de licors alineades tant a les seves zones de barra com a quatre dels deu grans finestrals (40 metres) que donen al passeig. Els seus responsables ensenyen a EL PERIÓDICO com està quedant el local, quan falta poc més d’un mes per a la seva obertura, a principis de desembre.
El local, de 900 m2, dels quals 140 es destinen a cuines, va allotjar durant 30 anys el restaurant Citrus d’AN Grup. Ara està sumit en una recta final de reformes, amb l’estructura llesta per al mobiliari i els detalls de la nova etapa. Aquests dies s’amunteguen les capses de licors i destil·lats (seleccionats amb intenció multicolor) que desplegaran als seus prestatges il·luminats, així com les acolorides taules d’aires sicilians que recreen llimones i raïm, i grans testos que ompliran de vegetació l’ambient.
L’establiment té accés des del passeig, però la part oberta al públic es concentra a la primera planta (també amb ascensor) i està pensada per "impactar" a primera vista, ja que s’obre a dues grans sales menjador contigües, una a cada costat de l’escala. Amb un look mediterrani, terres de terracota i amplis bancs de guix en to crema combinats amb cadires, proporcionarà un aforament de 250 persones. Un dels tres xefs executius de Big Mamma, Daniele Tasso, torna a liderar l’enlairament del nou projecte barceloní, amb la previsió d’allotjar cada dia un miler de clients, detalla.
El repte sembla viable tenint en compte la força internacional del grup i el precedent del Gloria, a Enric Granados, que suma uns 3.000 comensals setmanals, després de diversos mesos en marxa. Malgrat la seva essència italiana, l’origen de l’empresa de restauració se situa a França, on els emprenedors Tigrane Seydoux i Victor Lugger van voler crear un espai gastronòmic amb caràcter per gaudir l’autèntica cuina del país veí. Durant un any van recórrer Itàlia plat per plat per importar els seus sabors, sobretot a París. En l’actualitat, Big Mamma suma més de 2.500 empleats a set països, i el seu debut a Espanya es va produir fa gairebé sis anys a Madrid, on tenen ja tres locals. Barcelona, que lloen per la seva "energia" i potència gastronòmica, era el seu blanc següent. Sempre buscant "ubicacions icòniques".
Per a tots els públics
El nou projecte és una mica més rústic quant a disseny, amb una proposta culinària "més senzilla, estil trattoria tradicional", i mim al producte de "qualitat i temporada". El receptari recordarà "els diumenges italians en família", amb entrants i fregits clàssics, remarca, i uns 170 productes importats del seu bressol. Una de les sorpreses és que introduirà la pizza al metro –fins a 80 centímetres–, com és habitual a Itàlia, de manera que resulta idònia per compartir. Algunes grans taules conviden a això, en un "ambient festiu". Aquesta proposta justifica la instal·lació d’un forn gegant que combina gas i llenya i permet mesures XXL.
Notícies relacionadesLa pizza serà un puntal de la casa, però, també, la pasta fresca, de manera que a l’establiment s’ha emplaçat un obrador a la zona de preparacions que s’ubica a la planta baixa. Estimen que l’import mitjà per àpat serà de 20 a 25 euros per persona. I recorden que, tot i que els plats estrella són globals (com la pizza de pernil i formatge o la carbonara), la carta és diferent a cada ciutat.
Al capdavant de la cuina hi haurà Edoardo Bernini, que ve d’un dels locals del grup a Alemanya, junt amb un equip d’un centenar de treballadors, la meitat, a la cuina. Tasso assenyala que la plantilla és majoritàriament italiana, en part procedent del Gloria, o nouvinguts del país de la bota. Mantenen la seva màxima d’arrencar amb personal d’aquesta nacionalitat, per donar-li autenticitat, tot i que progressivament incorporaran treballadors autòctons, fins a arribar aproximadament a un 30% del total. No donen dades de la nova inversió, però sí que faran molt parlar d’aquí poques setmanes.
- SEGURETAT SOCIAL I PENSIONS El Govern manté la ‘retallada’ a les pensions: jubilar-se abans de temps es penalitzarà tot i que s’hagin cotitzat més de 40 anys
- Pensions ¿Quan es cobra la paga doble de Nadal? Bones notícies per als jubilats
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- Acte a la Generalitat Illa llança la seva reforma de l’administració pública de la Generalitat amb 50 propostes d’experts
- A Vilablareix Incendi al restaurant Mas Marroch dels germans Roca: crema tota la cúpula del local
- El SEPE paga 600 euros a qui completi cursos gratuïts el 2025: requisits i com sol·licitar-los
- Polèmica entre les subcontractes La Generalitat detecta desenes de treballadors turcs sensepapers a les obres del Camp Nou
- A Vilablareix Josep Roca lamenta l'incendi al Mas Marroch però assegura que veuen "el foc i el fum com a punt de partida de la creació"
- L’acusat d’assetjar la família de Canet de Mar que va demanar més castellà a l’escola: «Va ser la crispació del procés»
- Agressió sexual Una funcionària de Lledoners es veu obligada a coincidir amb l'intern que la va agredir sexualment
