Política i moda
Emily,¿París o Roma?
La sèrie ‘Emily in Paris’, que s’emet a Netflix i que ja va per la quarta temporada, no deixa de provocar efectes fins i tot en la política internacional. Ara és França la que s’ofèn perquè la protagonista ha decidit viure a Roma.

Batalla política per Emily in Paris. No, no m’he tornat boja ni tampoc em refereixo a les innombrables crítiques que la sèrie ha anat acumulant en diferents països pels clixés que llança sobre diferents nacionalitats (si en la primera temporada van ofendre francesos, nord-americans i alemanys; en la segona van emprenyar el Govern d’Ucraïna). Però tot i que els estereotips no han cessat ("els francesos són italians de mal humor"), aquesta vegada la baralla diplomàtica ve arran del possible canvi de localització de la sèrie.
La quarta temporada de la sèrie (atenció espòiler per als que encara no hàgiu vist els nous capítols) acaba amb Emily traslladant-se a viure a Roma. I aquest fet té preocupat el president de França. "Emily in Paris a Roma no té sentit", va declarar Emmanuel Macron en una entrevista a la revista Variety. El mandatari ha advertit que "lluitarà de valent perquè torni" ja que reconeix que la producció de la sèrie a la capital francesa (i els seus voltants) té un fort impacte econòmic i turístic per al país. A més, la seva dona és fan de la sèrie. Tant és l’entusiasme de Brigitte per aquesta producció de Netflix que una de les sorpreses d’aquesta última temporada va ser precisament el cameo (molt natural, per cert) de la primera dama francesa saludant i fent-se un selfie amb Emily.
Però així com l’última temporada de la ficció ens va deixar amb un duel de pretendents pel cor d’Emily entre un xef francès i un empresari tèxtil italià; en la vida real (bé, en la vida política), la lluita del president Macron per conservar la sèrie a París ha topat amb l’interès de l’alcalde de Roma. "M’agradaria creure, almenys això espero, que Macron estava fent broma, perquè hauria de saber que una productora com Netflix no accepta ordres de caps d’estat ni pren decisions basades en pressions polítiques", va assenyalar Roberto Gualtieri. A més l’italià considera que el trasllat d’Emily a la capital italiana "és una confirmació que Roma és cada vegada més important".
Assumptes més urgents
Sense aplicar-se el consell a ell mateix, Gualtieri ha recordat al mandatari francès que potser s’hauria d’ocupar de temes més urgents: "Per exemple, hi ha un parell de guerres a Ucraïna i a l’Orient Mitjà, hi ha un horrible huracà als Estats Units que està relacionat amb el canvi climàtic, i algunes altres qüestions d’estat a Europa per a Macron que són, suposo, més importants que Emily".
Els experts coincideixen que l’èxit de Emily in Paris és que la trama és ridícula, però no estúpida. Una crítica absolutament pertinent i aplicable per a aquesta picabaralla entre el president de França i l’alcalde de Roma.
- Tres muntanyencs morts El bomber que va atendre les víctimes del Moncayo: «Les condicions climàtiques eren extremes. A l’arribar, un ja havia mort»
- Rosario Ibáñez, professora: "A l’escola del metro no hi havia educació diferent per a nois i noies"
- Mobilitat L’absència de multes a les ZBE frenarà les ajudes al transport
- PSOE El ministre Ángel Víctor Torres anuncia que pateix càncer
- Alts càrrecs del sector públic Junts i ERC pacten amb el PSOE col·locar afins en institucions i en empreses
- Avançar el rellotge ¿Quan és el canvi d’hora del 2025? Data de l’arribada de l’horari d’estiu
- PSOE El ministre Ángel Víctor Torres anuncia que pateix càncer
- Clàssic a Montjuïc El Madrid guanya el Barça per primera vegada en la seva història i li recorda que no és immortal (1-3)
- Girona Un intent d’ocupació a Font de la Pólvora (Girona) deriva en disturbis i un grup assalta i causa destrosses al centre cívic
- Tres muntanyencs morts El bomber que va atendre les víctimes del Moncayo: «Les condicions climàtiques eren extremes. A l’arribar, un ja havia mort»