La Biennal de Pensament aborda "l’endemà de tot"
Herta Müller, Perejaume, Wajdi Mouawad, Jacques Rancière i Zadie Smith participaran en la cita, del 8 al 13 d’octubre a diversos espais de la ciutat.
La quarta edició de la Biennal de Pensament, que se celebrarà entre el 8 i el 13 d’octubre a diferents espais de Barcelona, girarà entorn del lema L’endemà de tot i tindrà com a principals eixos temàtics la democràcia, la memòria, el postcolonialisme, els feminismes i els canvis tecnològics i climàtics. El festival oferirà 65 activitats (converses, debats, conferències, pòdcasts en directe, obres de teatre) en què participaran Herta Müller, Perejaume, Wajdi Mouawad, Jacques Rancière, Jason Hickel, Zadie Smith, Elena Martín, Eliane Brum, Oyèrónké Oyèwùmi, Maria Rovira (Oye Sherman) i Ana Polo, Donatella della Porta i Rocío Quillahuaman i Jean-Rémi Carbonneau, entre altres.
L’equip de comissariat està integrat per Raül Garrigasait, Mar Rosàs, Xavier Fina, el CCCB i el Canòdrom, i la programació artística ha sigut dissenyada per La Sullivan. Els principals escenaris de la biennal seran el CCCB, Can Felipa, el Canòdrom, La Model, la plaça Masadas, la plaça de la Virreina i els jardins de Pla i Armengol.
Notícies relacionadesDe les 65 activitats previstes, 54 estan emmarcades en el programa oficial i 11, sota el paraigua de la +Biennal, amb la complicitat d’institucions com l’Ateneu Barcelonès, el Goethe-Institut Barcelona, el Teatre Lliure, l’Institut d’Estudis Catalans, IeMed, l’Oficina d’Afers Religiosos-Barcelona Metròpolis, BSM-Universitat Pompeu Fabra, l’Institut Europeu de la Mediterrània, l’Institut Ramon Llull, l’Editorial Arcàdia i Manifesta 15.
Durant la presentació, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va destacar ahir que la Biennal de Pensament és un espai "per pensar-nos col·lectivament, com a ciutadans de Barcelona i com a ciutadans globals, i per parlar del futur del món". Així mateix, Collboni va remarcar que el festival "porta la filosofia i el pensament al carrer, des de la premissa que el coneixement és un bé públic que ha d’estar a l’abast de tot el món i que és col·lectiu".
- Els Boixos Nois, la cara catalana del fenomen ultra
- El somriure de l’‘Un, dos, tres…’ que va viure amb el dolor
- Educació a catalunya Mireia Dosil i Carles Granell: "Urgeix un grau d’Educació Matemàtica i l’especialitat a primària"
- Catalunya es proposa integrar la immigració barri a barri
- Francesc Castellana: "La meitat dels 1,2 milions de treballadors de BCN viu fora"
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Benestar i ocupació I ara, salut mental a la feina
- El Barça suma una treballada victòria en la visita al Laguna Tenerife (91-95)
- Ruth Chepngetich firma una marató per a l’eternitat
- Sinner reafirma el número 1 de l’any al guanyar Djokovic