Desfilada viatgera de la ‘Maison’

Louis Vuitton tanca l’idil·li amb BCN

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hi havia una petita probabilitat de pluja i retronada. Res, res… Ni aigua ni trons van interferir ahir en la presentació de la col·lecció Creuer 2025 de Louis Vuitton que Nicolas Ghesquière havia somiat mostrar a Barcelona. Segons el director creatiu de la línia de dona, la maison i la capital catalana "estan unides per un vincle de passió creativa que porten en el seu ADN". Al dissenyador francès, de 53 anys, que va arribar a la firma de l’icònic monograma el 2013 després de catapultar Balenciaga –que llavors s’esllanguia–, li agrada organitzar cada any una desfilada viatgera, fora del calendari de les fashion weeks, un xou amb la roba per a les vacances. L’anomena "l’art de viatjar".

Louis Vuitton tanca l’idil·li amb BCN /

LAURAESTIRADO

Els uniformes vacacionals per a la temporada vinent, ja els hi avanço, es bolquen en els blancs, neutres i negres i deixen només per a algun vestit i faldilla globus els klein, fúcsia o verds ampolla.

Abans que fessin aparició les models, ja hi va haver una passarel·la de famosos i convidats arribats fins a la zona alta amb els seus millors drapets (molts amb les inicials LV i el famós Monogram de la casa). Malgrat l’aparatositat del muntatge al parc Güell, la desfilada Creuer, diuen, té una mida reduïda. En lloc dels més de mil espectadors que van a París, ahir a la tarda la vam seguir 600 convidats, distribuïts davant la desfilada pels jardins de l’edèn barceloní.

Vam veure aguantar les copes de Ruinart i temptejar els canapès (cruixent de tomàquet i anxova, i olives desconstruïdes i oreos amb parmesà) a it girls com Gala González i l’entrenador del Barça, Xavi Hernández, i la seva dona, la periodista Núria Cunillera. En una altra zona més pròxima a la sala hipòstila del parc, miraven d’esquivar les càmeres els supervips de la nit: Victòria Federica reia i gesticulava molt a prop de Jaden Smith –el fill raper i també actor de Will Smith–, que no es perd una desfilada del seu amic Ghesquière.

Van sonar els primers acords i el dron que gravava tota la gresca tronava amunt i avall. ¡Tots al saló!

Es van acomodar als seus bancs serpentejants (l’ambient escenogràfic era obra de James Chinlund, i la música, Music for Chameleons de Gary Numan, i Madame Butterfly de Malcolm McLaren) Ana de Armas, Léa Seydoux, Sophie Turner, Jaden Smith, Chloë Grace Moretz, Shay Mitchell, Jennifer Connelly, Ester Expósito, María Pedraza, Nicole Wallace, Anna Castillo, Victòria Federica, Mina El Hammani… Es va fer de pregar Pharrell Williams, el músic policreatiu i director artístic de la línia masculina de Louis Vuitton, que va arribar amb una cohort de goril·les, amb un xandall gris superestilós i el seu inseparable gorro de cowboy. I tot i que no vam veure ni Emma Stone ni Cate Blanchett ni Zendaya (snif), que solen anar als Creuers, sí que va venir el patró de la trobada, Bernard Arnault, l’home més ric del món, i la patrona d’Inditex, Marta Ortega i el seu marit, Carlos Torreta.

Escenari de postal

Justo quan començava a caure el sol, va començar la desfilada, que també van disfrutar els dissenyadors Custo Dalmau, Juan Avellaneda, Cholo Simeone i la model Eugenia Silva. El parc Güell era una postal cap al tard. Ni en els millors somnis Ghesquière hauria imaginat un escenari igual.

En els últims anys, la maison que el 1854 ja fabricava baguls i bolsos ha elegit icòniques localitzacions de gran rellevància arquitectònica, com la casa de Bob & Dolores Hope a Palm Springs (EUA) o Isola Bella al llac Maggiore (Itàlia), entre d’altres, per mostrar els seus dissenys i complements per al temps de festa. No obstant, en els més de 25 anys que fan ready-to-wear, aquesta és la primera vegada que el segell francès organitza una desfilada a terra espanyol. Una cosa gens casual, ja que la firma emblema de LVMH, el conglomerat del luxe que presideix Arnault, també patrocina la 37a Copa Amèrica de vela, el nom oficial de la qual és America’s Cup Louis Vuitton, i que també se celebrarà a la ciutat del 22 d’agost al 21 d’octubre.

Notícies relacionades

El "mestre de l’eclecticisme", el renovador de la silueta femenina, a qui li encanta barrejar referències esportives i de carrer amb sastreria precisa; avantguarda, sofisticació i frescor, va portar a Barcelona una col·lecció que s’ha mimetitzat a la perfecció amb el parc Güell, plena de looks orgànics i distòpics. "Com si retés homenatge a una puresa tan opulenta, l’esperit rigorós de la maison abraça el caràcter apassionat del país. El fervor dels seus colors, la seva fidelitat a la tradició elevada a expressió artística, foscor i llum que mai semblen contradictòries", va explicar Ghesquière.

Una definició bastant etèria per a una col·lecció Creuer 2025 bategant, que va posar Barcelona a la cúspide del mapa internacional de la moda. Les peces, que no estaran a la venda fins al novembre, van destacar per barrejar textures (marca de la casa) i siluetes antigues i postmodernes. Vam veure pells repussades amb textures variades i frunzides en faldilles i vestits amb bollats, molta musclera dels vuitanta (una altra fetitxe de Ghesquière), abrics amb el logo de la casa francesa per tot arreu, popelins i rasos, transparències amb flors (moltes flors), originals botes amb serrells i bolsos amb el monograma. I tot i que hi va haver algun barret sevillà d’ala plana, la picada d’ullet a Barcelona i al parc Güell va ser un estampat trencadís que va adornar una faldilla. ¡Magnifique.