El Govern crea una beca per a ‘influencers’ que facin vídeos en català

El Govern crea una beca per a ‘influencers’ que facin vídeos en català

Frimufilms. Freepik.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern català impulsarà una nova línia d’ajudes per a 24 beques, informa Efe, amb una dotació de 312.000 euros, per a la creació de vídeos en català o occità per part d’influents, amb l’objectiu d’ajudar a la seva professionalització i que el català sigui un idioma d’"ús normal" a internet. Es tracta d’una iniciativa inèdita i "innovadora" que es portarà a terme durant el període 2024-2025, amb 8 beques per a la realització de 18 vídeos en dos anys (amb una dotació de 19.500 euros per a cadascun) i 16 beques per a la realització de 9 vídeos en dos anys (amb una dotació de 9.750 euros cadascun).

Els creadors de continguts en català que es presentin hauran d’elaborar una proposta de sèrie de vídeos, amb una durada mínima de 5 minuts i màxima d’1,5 hores, en format digital, que serà valorada segons criteris temàtics, amb "especial èmfasi" en els continguts sobre cultura, llengua, esports, e-esports, moda, visibilització del territori o continguts educatius. També es tindrà en compte la "qualitat" de la proposta, així com la "qualitat del pla de difusió" d’aquesta.

Notícies relacionades

Ajudes plurianuals

En una trobada amb periodistes, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, junt amb el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, va donar a conèixer aquesta iniciativa, la convocatòria de la qual es publicarà el pròxim dia 21 de maig. Les beques està previst que es convoquin cada any, però són plurianuals, de manera que els creadors de contingut que hagin rebut la beca no podran demanar-la en la convocatòria següent perquè encara estaran dins del termini de la mateixa beca. Garriga va indicar que la intenció és becar cada any 24 creadors de contingut diferent respecte de la convocatòria anterior. Segons el seu parer, és "absolutament necessari" que la llengua catalana sigui present en "tots els àmbits" i, especialment, en aquest tipus de continguts.