PROGRAMACIÓ

Set noves produccions en la temporada del Liceu

L’òpera ‘Lady Macbeth de Mtsensk’, de Xostakóvitx, amb posada en escena del furer Àlex Ollé, obrirà un curs 2024-2025 de somni.

Set noves produccions en la temporada del Liceu

MArta Cervera

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La nova temporada 2024-2025 del Liceu presentada ahir convida a somiar, amb produccions de qualitat, grans veus i una programació eclèctica que compta amb set noves produccions (sis d’òpera i una de dansa). Tres d’elles estan liderades pel Liceu: l’estrena mundial de la nova producció d’Àlex Ollé de l’òpera Lady Macbeth de Mtsensk, de Xostakóvitx, que obrirà la temporada el 25 de setembre; l’esperat Lohengrin de Wagner que la pandèmia va paralitzar el 2020 amb posada en escena de Katharina Wagner, besneta del compositor, i Benjamin a Portbou, nova obra d’Antoni Ros-Marbà, que dirigirà la seva pròpia partitura amb una versió semiescenificada. També pujaran a escena coproduccions com la poètica versió de Christof Loy del Rusalka de Dvorák, on l’ondina protagonista es converteix en una ballarina lesionada. El muntatge comptarà amb dues grans veus, Piotr Beczała i Asmik Grigorian.

El mestre titular de la casa, Josep Pons, dirigirà aquest títol i també Lohengrin y Lady Macbeth de Mtsensk, una gran peça del segle XX. Aquesta última, un retrat molt dur d’una dona que es rebel·la matant contra un sistema que la sotmet, és per Ollé el reflex de moltes coses que encara perduren. "El sentiment de buit total de la protagonista es reflecteix en l’escenografia no realista d’Alfons Flores, que mostra un univers inhòspit, un aiguamoll d’aigua bruta", va explicar Ollé, que acosta els personatges a la nostra època.

També es podrà veure La sonnambula de Bellini amb el segell de Bárbara Lluch, que, després del seu debut aquesta temporada, torna amb la seva versió feminista d’aquesta obra cabdal del bel canto. Al Liceu tindrà direcció musical de Lorenzo Paserini i un repartiment de luxe encapçalat per Nadine Sierra, Xabier Anduaga i Fernando Radó, que van estrenar el muntatge al Teatro Real de Madrid.

Giulio Cesare, de Händel, la història d’amor entre Juli Cèsar i Cleòpatra, és el títol amb què Calixto Bieito torna al Liceu, on recentment va estrenar Orgia, d’Hèctor Parra. Aquesta nova coproducció, amb una escenografia impressionant, comptarà amb l’especialista en música barroca William Christie davant l’orquestra i destacats cantants com Xavier Sabata i Julie Fuchs, que ja van coincidir en l’aclamada L’incoronazione di Poppea la temporada passada, també firmada per Bieito.

Notícies relacionades

Nou espectacle de dansa

El Liceu també coprodueix un nou espectacle de dansa amb la música de Sémiramis i Don Juan, de Gluck, que es podrà sentir per primera vegada en aquest teatre, amb Jordi Savall al capdavant de Le Concert des Nations i el Ballet du Capitole de Tolosa. A aquesta producció de dansa s’hi sumen dos espectacles més estrenats amb èxit: l’impressionant Hammer d’Alexander Ekman, una proposta impactant estrenada amb èxit pel Ballet de l’Òpera de Göteborg, i Afanador, una original creació de Marcos Morau de La Veronal per al Ballet Nacional d’Espanya. La reposició de Nit de Sant Joan, d’Antonio Ruz, completa la programació de dansa.