Giambattista Valli

"Aquesta és la millor finestra per a la moda nupcial"

«Un vestit de núvia no ha de ser ‘trendy’, sinó una peça atemporal»

El somni del dissenyador d’alta costura italià es fa realitat a la Barcelona Bridal Fashion Week amb la presentació de la seva proposta ‘Love Collection’, ahir a la nit a la Llotja de Mar.

"Aquesta és la millor finestra per a la moda nupcial"

Alba Giraldo

2
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

L’italià Giambattista Valli, als 57 anys i després de gairebé 20 en l’alta costura, es defineix com "el rei dels vestits de festa". Ho assegura hores abans de la seva desfilada a la Llotja de Mar. No li falta raó després d’haver vestit per a alfombres vermelles celebritats com Ariana Grande, Sarah Jessica Parker, Jennifer Lopez, Rihanna, Kendall Jenner i Zendaya, entre moltes d’altres, i ser un dels dissenyadors de referència per a figures com la reina Rània de Jordània.

Carlota Casiraghi, neta de Grace Kelly, va ser una de les primeres a confiar en el seu talent quan li va encarregar el vestit del seu casament el 2019. Després, va acompanyar en el sí, vull Caroline Vreeland, Jessica Biel i Selby Drummond. "Vaig dissenyar els vestits d’alguns dels casaments més importants i em vaig sentir molt privilegiat. Vaig pensar que podia fer partícip tothom d’aquest somni", recorda. Fa tres anys va llaçar la seva primera col·lecció i ahir va mostrar el seu ofici a Barcelona.

"Aquesta ciutat és líder en la moda nupcial europea i, ara mateix, és la millor plataforma i finestra per a aquesta indústria", va dir el dissenyador, que considera que la ciutat té un estil "molt extrem" que permet que les persones tinguin "la seva pròpia personalitat".

Un moment atemporal

"La moda nupcial no es limita a un vestit, és un moment complet que flota i es manté en una mena de somni", apunta l’italià, que firma peces atemporals que fugen de les tendències. "Un vestit de nòvia no ha de ser trendy, sinó ser una peça que probablement la teva filla també podria portar en 30 anys i la teva neta en 60. Ha de ser una interpretació personal del somni d’aquesta nena petita que creix i es casarà. És com fer terapia", apunta.

Notícies relacionades

Per a ell, un casament ha de ser "un moment feliç, una història d’amor on tinguis tota la gent que estimes al teu voltant". "La vida de vegades pot ser més difícil i d’altres pot ser més fàcil, però aquell moment es recorda tota la vida".

Valli va desplegar ahir a la nit, a la Bridal Night, tot el seu saber fer. "Hi ha peces d’alta costura perquè és important per a mi mostrar d’on venim i com és la marca. Nosaltres treballem l’artesania a l’atelier amb l’experimentació i l’excel·lència. També es van veure peces noves de la seva Love Collection". La desfilada va comptar amb la presència d’algunes de les noies Valli, com ara la model Olivia Palermo i la comtessa Lara Cosima Henckel von Donnersmarck, entre d’altres. "Són les meves amigues, personalitats diferents que es troben en l’estil de la firma". Vestits més excèntrics i d’altres de més minimalistes, amb els dos clàssics: el princesa i el de sirena. "Poden ser més o menys transparents, amb mànigues llargues o sense mànigues, però aquestes dues estructures continuen triomfant".

Temes:

Moda