L’‘Abril’ canvia el seu dia de publicació al dissabte

El suplement literari de Prensa Ibérica, que en els seus dos primers anys de vida arribava al quiosc el dijous, passa a reforçar l’oferta cultural de cap de setmana.

Portada del suplement ‘Abril’.

Portada del suplement ‘Abril’.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Coincidint amb el seu segon aniversari, el suplement literari Abril, que va néixer amb la voluntat d’omplir un buit fonamental a la premsa espanyola i que va ser posat en marxa per l’interès que Javier Moll i Arantza Sarasola, editors de Prensa Ibérica, senten cap als llibres, trasllada les seves pàgines a dissabte. Durant aquest temps, la revista, dirigida pel periodista Álex Sàlmon, s’ha posicionat com un dels referents del periodisme cultural a Espanya amb entrevistes exclusives a escriptors de renom, com ara Margaret Atwood, Siri Hustvedt, Gueorgui Gospodínov, Hernán Díaz, Mariana Enriquez, Irene Vallejo, Fernando Aramburu o J. M. Coetzee, entre molts d’altres, realitzades per les periodistes Inés Martín Rodrigo, Elena Pita, Mariana Sández o Inma González, a banda de reportatges i de perfils literaris.

56 pàgines de suggeriments

Aquest canvi de dia coincideix aquesta setmana amb la publicació del tradicional suplement de Sant Jordi que EL PERIÓDICO fa molts anys que publica. De cara a aquest dissabte, un total de 56 pàgines amb recomanacions de literatura en català i en castellà, traduccions, literatura negra, fantàstica, infantil, clàssics, biografies, assaig, poesia i un llarg etcètera. Aquest número, a més, també inclou una entrevista amb Eduardo Mendoza i sis entrevistes a llibreters procedents de tot Espanya.

Notícies relacionades

La vocació del suplement Abril sempre ha sigut anar del particular a l’universal, com l’essència de la literatura que cada setmana reflecteix a les seves pàgines. I des del seu naixement fa dos anys són ja cinc les capçaleres de Prensa Ibérica que el publiquen: EL PERIÓDICO, El Periódico de España, Diario de Mallorca, Diario de Ibiza i Levante, tot i que la voluntat editora s’hi que es continuïn sumant diaris del grup que concentra el més gran nombre de lectors de premsa regional a Espanya.

La intenció és oferir un contingut d’una qualitat cada vegada més gran el dia adequat per a això, ja que és dissabte el més propici per a la lectura calmada i reposada que l’Abril reclama. Des d’aquesta mateixa setmana, les crítiques de Gonzalo Torné, Marta Marne, Ricardo Baixeras, Valèria Gaillard i Sergi Sánchez, les tribunes d’Olga Merino, Juan Tallón, Laura Barrachina, Biel Mesquida i Darío Villanueva i la resta de continguts del suplement es publicaran els dissabtes en l’edició de paper d’EL PERIÓDICO, Levante i Diario de Ibiza, a excepció del Diario de Mallorca, que es mantindrà dijous i a la web d’El Periódico de España. Un pas més en la decidida aposta de Prensa Ibérica pels llibres.