Una explosió de color inaugura l’estiu de la 080 Barcelona Fashion

Escorpion inaugura les desfilades d’aquesta 33a edició al Recinte Modernista de Sant Pau, on també es van aplaudir les col·leccions de Simorra, el debut de Hoss Intropia i les desfilades de Lola Casademunt by Maite i Sita Murt.

Un momento del desfile de la firma catalana Sita Murt, que este 2024 cumple 100 años, este martes en la primera jornada de 080 Barcelona Fashion.

Un momento del desfile de la firma catalana Sita Murt, que este 2024 cumple 100 años, este martes en la primera jornada de 080 Barcelona Fashion.

3
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

Ahir va arrencar l’edició més multidisciplinària de la 080 Barcelona Fashion Week. Ho va fer novament en un espai on se sent còmoda, el Recinte Modernista de Sant Pau. Fins divendres vinent, més de 20 marques s’examinen sobre la passarel·la, però ho fan acompanyades de tecnologia capdavantera, arts digitals i música, i se centren en valors ja marcats amb foc, com la sostenibilitat –la moda és la segona indústria més contaminant– i la diversitat de cossos, perquè tots són únics. "Aquests valors ja estan consolidats, i la millor manera d’impulsar-los és normalitzar-los i no mostrar-los com a novetat", va dir Agnès Russiñol, directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. En aquesta edició "es fa un pas endavant" i s’aposta per relacionar la moda amb altres "formes d’expressió".

En la presentació, ahir al migdia, també hi va ser present el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va reivindicar aquesta cita com una oportunitat per "canalitzar l’extraordinari talent" de la moda catalana. Aragonès va assegurar que la 080 no només exposa el talent i la creació de la moda feta o vinculada a Catalunya, sinó que incorpora uns valors nobles "com la sostenibilitat, la inclusió, el feminisme i la moda a l’abast de tots".

Una firma veterana com Escorpion, fundada el 1929 i que sempre ha destacat en el punt, va estrenar la passarel·la a la sala de columnes. Titulen la seva proposta Re Connection, una col·lecció sofisticada i moderna, que explora els límits del teixit tradicional. Les peces destaquen per teixits jacquard i estampats de flors pixelades, molt en línia amb la temàtica digital. També per la fusió de filatures amables amb teixits nobles de llana, seda i viscosa. Paleta de colors lilosos, així com verds, tons neutres, blancs i blaus. En destaquen les bombers oversizes, shorts i cropped tops en pota de gall, dessuadores i vestits de punt combinats amb agosarats culots i pantalons extrallargs.

Per a les nits, un punt brillant, barrejant filatures de llana amb lúrex en elegants vestits maxillargs. Els total looks també s’aconsegueixen amb els accessoris, com els guants i mitjons del mateix teixit que les peces.

L’art de fer trenes

Simorra anomena la seva col·lecció The Art of Braiding (L’art de fer trenes) i posa en relleu aquelles dones que trenaven les seves històries en comunitat, com a símbol de força, valentia i unió apostant per la col·lectivitat. Els estampats, el color blau, el granat, el blanc i el negre en peces estiuenques com banyadors, tops, vestits i faldilles.

La jornada d’ahir també va ser la posada de llarg a la passarel·la barcelonina de la firma Hoss Intropia, una desfilada a la qual van acudir Judit Mascó, Lydia Bosch, Andrea Molina, Candela Serrat, Beth i Blanca Pérez-Cabrero i Saray Luis Martín, entre d’altres.

Els colors més vibrants i els estampats més impactants, propis del pop art, són el fil que estira per a la temporada tardor-hivern 2024-2025 Lola Casademunt by Maite. L’estampat estrella de la firma, l’animal print, es tenyeix de vermell per completar una paleta de colors molt viva com el blau klein,el verd i el groc. Tots donant vida i combinats amb bases en negre, i en materials com prisatges, embuatats, jacquars i tafetans.

Notícies relacionades

Sita Murt està de celebració

100 anys teixint el futur és la proposta que va tancar la primera jornada de la 080, una col·lecció que celebra el centenari de la marca i representa el seu ADN, la unió entre el saber fer ancestral de la firma i les noves tecnologies. Els tons crus s’omplen de matisos, com el verd eucaliptus o el color mel. Peces d’alta qualitat en punt, llana, moher i alpaca, que contrasten amb fils de viscosa raió i alumini, i amb poliamides gairebé transparents. I també juga amb transparències i tornassolats.