Danae Boronat conduirà un magazín a TVE-Catalunya

La periodista s’incorpora dilluns a La 2 per presentar un nou programa de tarda diari per a la desconnexió, ‘L’altaveu’. El festival d’Eurovisió es podrà escoltar per primera vegada en català.

Danae Boronat s’estrena a La 2. | TVE

Danae Boronat s’estrena a La 2. | TVE

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’una Setmana Santa d’allò més intensa, amb les inesperades sortides de la presidenta d’RTVE i el director de continguts, la corporació té pendent l’aprovació, demà, del fitxatge de David Broncano. Però la contractació del presentador de La resistencia no és l’única sonada incorporació a les files de l’ens públic. Danae Boronat, que va estar al capdavant de l’última etapa de Zona Franca a TV3, s’incorpora dilluns, 8 d’abril, a La 2 per posar-se al capdavant d’un nou magazín de tarda diari per a la desconnexió en català, L’altaveu.

El programa, que s’emetrà entorn de les 17.15 hores, es dividirà en dos blocs. En el primer es tractaran els temes del dia complementant-los amb testimonis i directes, mentre que en el segon tindran cabuda continguts de lifestyle i tendències. "Serà un programa d’actualitat amb un to distès, amb bon rotllo, perquè la gent s’ho passi bé", afirma Boronat, que també seguirà al capdavant de les retransmissions del futbol femení a TV3. La periodista, especialitzada en esport, assegura que no té cap espineta clavada per la no renovació de Zona Franca, del qual es va fer càrrec després de la marxa del seu presentador original, Joel Díaz. "Avui no estaria aquí sense haver viscut l’experiència prèvia de Zona Franca", assegura la periodista.

L’altaveu obrirà una nova finestra d’emissió en català a La 2, idioma que també se sentirà en una altra franja nova, dissabte a la tarda (a partir de les 20.30 hores). Serà de la mà de dos espais relacionats amb la criança: la sèrie creada i protagonitzada per Aina Clotet Això no és Suècia (que ja es va estrenar a TV3 i a les plataformes RTVE Play i 3Cat) i el programa Farem el que podrem presentat per Gemma Nierga.

Personatges famosos

La periodista, que continuarà també al capdavant del Cafè d’idees, abordarà els reptes de la paternitat i la maternitat de la mà d’experts, pedagogs, psicòlegs i a través de personatges famosos que explicaran les seves experiències, com Martina Klein, Judit Mascó, Jordi Basté i Eduard Farelo. "La nostra idea és mostrar al públic que ningú està sol, que a tots ens ha passat el mateix", assenyala Nierga sobre un espai que també donarà veu a nens i adolescents.

Una altra de les novetats en català de La 2 serà De carrer, que s’estrenarà el 14 d’abril, un espai en el qual David Fernández i Nerea Sanfe recorreran carrers de Catalunya per descobrir les seves històries. "Parlarem amb experts, amb botiguers i amb veïns que han viscut allà sempre", avança Sanfe, que es va donar a conèixer com a reportera del APM?.

El català també sonarà a Eurovisió. Per primera vegada, la final del famós festival es podrà escoltar en aquest idioma amb els comentaris de Sònia Urbano i Xavi Martínez, a Ràdio 4 i en dual a La 1. A més, RTVE Catalunya estrenarà el documental de Jero Rodríguez Catalunya, 12 punts, que repassarà els grans moments dels catalans que han participat en el certamen. De fet, Catalunya és la comunitat que més artistes ha aportat. El documental inclourà declaracions de cantants com Salomé, José María Bacchelli, Nina, David Fernández (Chikilicuatre), Alfred García i Miki Núñez, i d’experts com Reyes del Amor, Luis Troquel, Àlex Marteen i Xavi Martínez.

Redistribució

Notícies relacionades

Amb aquests nous programes en català, la programació en aquest idioma a TVE es "diversifica", incorporant-se "puntualment" en canals d’RTVE que estan fora de la franja que té assignada aquest contingut, segons el director d’RTVE Catalunya, Esteve Crespo, que avança que aquesta redistribució donarà lloc a un augment de la programació en català "en moments assenyalats".

El 14 d’abril també tornarà a La 2 el programa de plantes Va de verd amb María Gómez, mentre que un altre clàssic de La 2 en català, Noms propis, canvia de plató i de decorat. A més, Oriol Nolis i Marta Català estrenaran el nou pòdcast de Ràdio 4 i RTVE Àudio sobre desapareguts Codi 6.