Festival

Gene Simmons, Mushkaa i Figa Flawas se sumen al cartell del Porta Ferrada

Gene Simmons, Mushkaa i Figa Flawas se sumen al cartell del Porta Ferrada

Ignasi Fortuny

1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

El Festival de la Porta Ferrada amplia la seva programació d’aquest estiu sumant una quinzena de noms i consolidant un perfil d’àmplies mires, amb figures clàssiques i talents en alça, artistes de l’escena internacional (13) i un 30% de produccions en català. A la zona alta del cartell, incorporacions del calibre de Gene Simmons, el fins fa molt poc front man de Kiss, així com José González, Madeleine Peyroux, Gilberto Santa Rosa i Two Door Cinema Club, que se sumen a un cartell que setmanes enrere ja va confirmar altres presències destacades, cas de Tom Jones, Toquinho i Julieta Venegas.

Notícies relacionades

La mostra degana del circuit català obrirà l’edició amb la parcel·la Salat, presentat com a festival de l’humor i que, a partir del 5 de juliol, acollirà, en diferents escenaris, els espectacles de figures com Andreu Casanova, Ángel Martín i l’equip de Mentes Peligrosas, integrat per Ana Morgade, Sílvia Abril, David Cepo i J. J. Vaquero. Al tradicional recinte de l’Espai Port començarà a sonar la música amb el porto-riqueny Gilberto Santa Rosa, al qual seguiran Gregory Porter, Andrea Motis i Madeleine Peyroux. La pianista Clara Peya s’afegirà també a aquest escenari.

A l’espai de més dimensions, el Guíxols Arena, les novetats les porta el violinista libanès-espanyol i d’arrels armènies Ara Malikian, així com Xoel López i dobles cartells: Mushkaa i Figa Flawas, paladins del nou pop urbà català, i Seguridad Social. Hi destaquen tres figures internacionals, començant per Gene Simmons i continuant per Two Door Cinema Club i el cantautor suec, d’arrels argentines, José González. Completa el cartell la parcel·la clàssica, a l’escenari de l’Església del Monestir, consistent en quatre actuacions, del 12 al 20 d’agost: Fabio Biondi, l’Orquestra de Cambra Catalana amb Carles Marigó, Pierre Hantaï i Miklós Perényi.