El ‘nou’ Mar d’Estiu troba el seu lloc entre Pineda i Santa Susanna

El ‘nou’ Mar d’Estiu troba el seu lloc  entre Pineda i Santa Susanna
1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El que va ser durant onze edicions el Festival Arts d’Estiu de Pineda de Mar canvia de façana, de vistes i fins i tot de nom. El Maresme dona la benvinguda al seu hereu, el Mar d’Estiu, un cicle de concerts que se celebrarà en un espai que pertany al terme municipal que va acollir fins a l’any passat la cita i a la veïna Santa Susanna.

Concretament, serà a l’espai La Llàntia, a molt pocs metres del seu enclavament original, un espai a tocar de la platja i que limita per dalt amb les vies del tren. En total, 15.000 metres quadrats de terreny propietat de l’Ajuntament de Santa Susanna. Per allà hi desfilaran del 3 al 18 d’agost artistes i espectacles com l’esbojarrat d’Ojete Calor (el dia de l’estrena, el 3), la festa de l’electrollatí comandada per Juan Magán (8 d’agost), Rozalén presentant el seu nou disc El abrazo (16 agost), i el fervor juvenil de la dupla Mushkaa + The Tyets representant el Maresme tropical per a la traca final (18 d’agost). Una programació, segons va definir Xavier Amor, alcalde de Pineda, que "toca el cor de totes les generacions".

Notícies relacionades

"La música uneix, ens fa millors persones. És un espai fantàstic, davant de la platja, i plantegem un festival respectuós amb la població, que sigui tolerant, amb horaris assumibles per a tothom, i mirem per la sostenibilitat", va exposar Tito Ramoneda, president de The Project, empresa promotora de la renovada cita en una trobada amb els mitjans. Els concerts, que tindran aforaments que van dels 2.000 als 3.500 espectadors, finalitzaran a les 23 hores.

En total hi haurà una dotzena de propostes que tindran un preu mitjà de 33 euros per entrada. "El Mar d’Estiu neix de la complicitat de dos ajuntaments i és un projecte a llarg termini, amb un programa que representa el que la gent vol", va comentar Ramoneda.