Les Teresines treuen llibre i ja somien firmar per Sant Jordi

Els personatges televisius tornen amb ‘Vida de Teresina’, llibre escrit per Jordi Milán i Pol Vinyes que repassa fets de la història de Catalunya.

Les Teresines treuen llibre i ja somien firmar per Sant Jordi

Marta Cervera

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Tot i que les Teresines van saltar a la fama a principis dels anys 90 gràcies a la sèrie de TV3 Teresina S.A., el públic no les ha oblidat. Teresina, Maria Teresa i Tere, aquestes tres germanes de Gràcia que, malgrat la seva edat, segueixen actives i fent comandes a casa per encàrrec, continuen formant part de l’imaginari col·lectiu. I no només dels que la van veure al seu dia a la tele, quan hi havia pocs canals i zero plataformes. També les noves generacions les coneixen gràcies a les gravacions a Youtube i a Teresinologia, un compte de Twitter que manté viva un jove fan de la sèrie. Els seus protagonistes ja somien reconnectar amb el públic cara a cara per Sant Jordi gràcies al llibre que acaben de publicar: Vida de Teresina (Rosa dels Vents).

La llibreria Ona va acollir ahir la presentació del llibre, a càrrec dels autors, Jordi Milán i Pol Vinyes, de La Cubana. També van assistir-hi Teresina (Mercè Comes) i Maria Teresa (Mont Plans). A la sala es va reproduir l’habitació d’aquests personatges tan nostrats i es va tunejar amb detalls d’aquesta sèrie de culte.

Notícies relacionades

Realitat i ficció

Després del pòdcast Teresines pim, pam pum, de Catalunya Ràdio, l’editorial Penguin Random House va demanar a Milà que n’escrigués el llibre per a Rosa dels Vents. Vida de Teresina barreja realitat i ficció. Junt amb les històries més íntimes de les Teresines, apareix també reflectida la història de Catalunya a través de moments que elles van viure, com la nevada de 1962 a Barcelona, la Caputxinada, l’aparició del prêt-à-porter, la mort de Franco i l’arribada de Josep Tarradellas.