Cita musical

Pluja de concertsen l’estiu de Cap Roig

El festival de Calella de Palafrugell acollirà entre el 12 de juliol i el 6 d’agost un total 23 espectacles, com ara els de figures com The Corrs, Estopa, John Fogerty, Andrés Calamaro, Passenger, Chris Isaak, Raphael i Guillem Gisbert.

Pluja de concertsen l’estiu de Cap Roig

Jordi Bianciotto

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Un total de 23 espectacles, la mateixa xifra que l’any passat, donen cos a la nova edició del Festival de Cap Roig, que arrencarà el 12 de juliol amb la tornada de The Corrs als nostres escenaris, vuit anys després de la seva última visita, i que abaixarà la persiana el 16 d’agost amb el grup manresà Gossos en la seva gira del 30è aniversari. Programació d’ampli espectre musical amb què l’organització espera arribar, com el 2023, a un contingent de públic situat entorn dels 53.000 assistents.

Pluja de concertsen l’estiu de Cap Roig /

Dels 23 concerts, sis corresponen a figures internacionals i aquí, després de l’estrena amb The Corrs, cal esmentar un clàssic del rock, John Fogerty, el que va ser frontman de Creedence Clearwater Revival, autor de la majoria de les seves fites, com Proud Mary, Have you ever seen the rain o Fortunate son, que estarà als jardins de Cap Roig el 19 de juliol. Fogerty només ha actuat en tota la seva carrera una única vegada en un escenari català, el 2009 (al Sant Jordi Club). L’endemà agafarà el relleu la cantant-pianista Diana Krall, i el 27 de juliol, el cantautor pop Passenger. El 2 d’agost, la mostra acollirà Andrés Calamaro, i el 3, Chris Isaak.

Després de l’Estadi

Estopa és un altre dels noms destacats d’aquesta edició amb un concert enquadrat en les seves celebracions del 25è aniversari que tindrà lloc el 26 de juliol, dies després del seu pas per l’Estadi Olímpic. I Raphael, que portarà a Cap Roig (13 de juliol) la seva gira Victoria, assentada en un àlbum amb composicions de Pablo López, que també visitarà el festival dies després (4 d’agost). Actuaran per primera vegada a Cap Roig dos clàssics del pop-rock madrileny, Los Secretos (5 d’agost) i Coque Malla (15), en un tram final de programació que ofereix altres figures de l’escena espanyola: Álvaro Soler (6 d’agost), Rozalén (7), Taburete (8) i Sergio Dalma (11).

El pop català tindrà presència amb el fenomen popular de The Tyets (8 de juliol; concert en benefici d’El Trampolí, associació que treballa en la integració social de les persones amb discapacitats psíquiques), la proposta en solitari de Guillem Gisbert, cantant-compositor de Manel (14) i la tornada de Sopa de Cabra (21), així com el nou espectacle de Miki Núñez (9 d’agost). El cartell el completen la nit de monòleg teatral a càrrec de Carles Sans amb Per fi sol! (10 d’agost), el muntatge familiar d’El Pot Petit amb La Black Music Big Band (12) i l’espectacle de dansa de Sara Baras (14), amb el qual commemora el 25è aniversari de la seva companyia rendint homenatge a Paco de Lucía.

Notícies relacionades

Tot això configura una nova edició que, va apuntar ahir Maria Lluïsa Martínez Gistau, directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, en la seva presentació a la seu barcelonesa de l’entitat, reafirma Cap Roig com "un referent musical del sud d’Europa" i que té entre els seus propòsits "oferir un retorn econòmic al territori, el Baix Empordà, amb la contractació de proveïdors locals i la generació d’ocupació".

El pressupost fixat per a aquest any, tal com va indicar Juli Guiu, director del festival i president de Clipper’s Music Group, és de 3.840.000 euros, que representa un 10,7% més que l’any passat.