Bayona: "Estic content, començo per fi les vacances"

El cineasta barceloní, que es va quedar sense la preuada estatueta, revela que Martin Scorsese li va enviar una nota felicitant-lo per ‘La societat de la neu’.

Bayona: "Estic content, començo per fi les vacances"

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Juan Antonio Bayona es va quedar a un pas de l’Oscar, però va sortir del Dolby Theatre de Los Angeles amb la cara de satisfacció de qui sap que el seu treball ha obtingut un reconeixement de primer nivell. "Tots els comentaris que he rebut des de Hollywood han sigut molt bons. Scorsese m’acaba d’enviar una nota dient que la pel·lícula li va agradar molt", va confessar Bayona després de la gala, en la qual el seu film La societat de la neu no va poder convertir en estatueta cap de les dues candidatures amb què partia (millor pel·lícula internacional i millor maquilla i perruqueria).

Bayona: "Estic content, començo per fi les vacances" /

EL PERIÓDICO

La felicitat de Bayona, malgrat el tràngol "una mica amarg" de la derrota, tenia també a veure amb l’horitzó immediat d’uns dies de descans. Se’m veu content també perquè fa mesos que treballo en la promoció i ja demà per fi començo vacances", va assegurar somrient.

Jota, a qui la cerimònia se li va fer "molt curta i amena", era feliç per poder compartir aquesta aventura amb els seus pares ("és el seu primer viatge transoceànic", va revelar orgullós). I va apuntar que "l’altíssim nivell" de les nominades en la categoria de pel·lícula internacional convertia l’Oscar en un èxit molt difícil. "Ja sabíem que seria molt complicat. La competició era molt dura. Eren grans produccions que podien haver sigut fins i tot nominades en la general de millor pel·lícula. I estàvem gairebé convençuts que l’estatueta estava ja col·locada a aquesta gran pel·lícula", va declarar, al·ludint a la britànica La zona de interés, de Jonathan Glazer, que va ser el que es va emportar el premi fent bons tots els pronòstics.

Perdre "davant el mestre"

Notícies relacionades

Tampoc va perdre el somriure el bilbaí Pablo Berger després de veure com el seu Robot dreams sucumbia en l’apartat de millor llargmetratge d’animació davant El chico y la garza, del japonès Hayao Miyazaki, de 83 anys, que no va acudir a recollir-lo. "Si cal perdre davant un dels nominats, que sigui amb el mestre", va assegurar.

"A mi la paraula derrota no m’agrada. Ha sigut un èxit, ja que aquesta era la nostra primera pel·lícula d’animació. Haver començat a Cannes, guanyar el Goya i arribar als Oscars ha sigut una carrera meravellosa", va comentar el director, que va reconèixer que, malgrat l’enormitat del repte, mai va perdre l’esperança de poder sostenir l’estatueta a les seves mans. "El meu ADN és de Bilbao, sempre somiem en gran. Quan em pregunten si m’imaginava que arribaria als Oscars jo deia que sí, des del principi, aquest era el nostre viatge somiat".