Dudamel, Järvi, Haïm i Suzuki "fitxen" pel BCN Clàssics

emmanuelle-haim-liceu

emmanuelle-haim-liceu

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Grans batutes, orquestres i solistes actuaran la temporada vinent a Barcelona Clàssics, presentada ahir al Palau de la Música Catalana, que aglutinarà gairebé tota la programació. Abans es repartia entre l’auditori modernista i L’Auditori.

El sol·licitat director veneçolà Gustavo Dudamel en el seu debut amb la London Symphony Orchestra amb obres de Mozart i Mahler; Masaaki i Masato Suzuki, que oferiran amb el Bach Collegium Japan el Rèquiem de Mozart; Paavo Järvi al capdavant de l’Orquestra Tonhalle de Zúric amb obres de Prokófiev i Mahler i la directora francesa Emmanuelle Haïm i el seu conjunt Le concert Astrée amb la somiadora Música aquàtica i la Música per als reials focs d’artifici de Händel. Són noms que destaquen en una programació amb 10 concerts, tots al Palau, i un d’extraordinari al Liceu. Aquest últim permetrà disfrutar de l’excelsa soprano letona Marina Rebeka amb la London Symphony Orchestra, dirigida per Dudamel al Liceu interpretant Shéhérazade de Ravel.

Notícies relacionades

La temporada l’obrirà el pròxim 28 d’octubre una altra violinista virtuosa, Lisa Batiashvili, que oferirà amb l’Orquestra Tonhalle de Zúric el Concert per a violí i orquestra núm. 2 en Sol menor de Prokófiev en una vetllada que culminarà amb la Simfonia núm. 7 en Mi menor de Mahler.

Un dels concerts més especials serà el Pierrot Lunaire de Schönberg amb la violinista Patricia Kopatchinskaja en una particular versió d’aquesta obra atonal que ha recollit bones crítiques. "El concert es farà el mateix dia que Schoenberg el va dirigir al Palau un segle abans i oferirem el mateix programa d’aquell dia", va explicar Llorenç Caballero, director general i artístic de BCN Clàssics i Ibermúsica. Aquest programa, realitzat en col·laboració amb la Fundació Orfeó-Palau, només es podrà disfrutar a Barcelona.