Durà estrena l’agredolça ‘Pájaros’

La ‘road movie’ està protagonitzada per dos dels grans: Javier Gutiérrez i Luis Zahera.

Durà estrena l’agredolça ‘Pájaros’

GREGORIO MARRERO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pau Durà és un conegut del Festival de Màlaga. Tot el seu cine ha passat per aquí: Formentera Lady, Toscana i ara Pájaros, interpretada per dos dels actors més buscats, Javier Gutiérrez i Luis Zahera. La pel·lícula, que es va estrenar divendres, és una road movie en to de comèdia dramàtica sobre ocells i mentiders incapaços d’enfrontar-se a tot allò que no els deixa volar i ser allò que tant anhelen.

Notícies relacionades

Durà ha regalat a Zahera un paper, Mario, a què no està acostumat: aquí s’acomiada momentàniament de l’etern brivall, el lacai, el tipus dur implacable... "Sempre estaré agraït a Pau per aquest personatge. Jo, que fa tant temps que rodoi fent gairebé el mateix. Però és que els actors sempre volem fer allò que no solem fer. I aquest personatge, amb la seva tartamudesa, el seu fons de bondat, em permetia altres perfils. Quan vaig llegir el guió vaig recordar una frase d’Antonio Dechent: ‘Això és facilíssim i impossible’".

Davant Zahera, Gutiérrez, que interpreta a Colombo, un jugador acostumat a perdre, a desgrat amb la seva vida i en ple procés de divorci: "És un mentider, un individu de dubtosa reputació, però en el fons és bon nano. Tots coneixem algú com ell, algú que sembla un taujà i un pocavergonya, però amb bon fons", afirma l’actor. Colombo i Mario, que no tenen res a veure, inicien un viatge amb cotxe des de València a la Costa Brava: Mario, aficionat a l’ornitologia, és incapaç de conduir i vol veure grues pel que contracta Colombo, amb seriosos problemes de diners, perquè li faci de xòfer. Tots dos acabaran a Romania.