‘The Crown’ surt a subhasta

La casa Bonhams de Londres ha obert la licitació per centenars d’articles, vestits i decorats de la gran sèrie de Netflix sobre els 70 anys de regnat d’Isabel II.

‘The Crown’ surt a subhasta

LUCAS FONT

2
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

Els fans de la sèrie The Crown estan d’enhorabona. La casa de subhastes Bonhams ha obert la licitació per centenars d’articles, vestits i decorats de la que ha sigut una de les produccions més grans de Netflix en els últims anys, basada en els 70 anys de regnat d’Isabel II i que va estrenar la seva última temporada a finals de l’any passat. Amb un ampli rang de preus de sortida, les persones interessades podran adquirir des de petites figures d’animals que decoraven alguna de les majestuoses sales del Palau de Buckingham fins a articles ben excèntrics, com una rèplica de la porta d’entrada del número 10 de Downing Street o el carruatge d’Estat d’Or utilitzat en les cerimònies de coronació des de l’any 1831.

En total són 450 els lots que s’han tret a subhasta. La major part, prop de 300, van sortir a la venda de manera online l’11 de gener i estaran disponibles fins a aquest dijous, 8 de febrer. Els 150 lots restants es van subhastar de manera presencial ahir a Londres després de ser exposats a diverses ciutats, com Nova York, Los Angeles i París. "El vestuaris, l’attrezzo i els decorats icònics de The Crown han sigut investigats exhaustivament i fabricats amb una atenció al detall realment impressionant per mestres artesans", va explicar el director de col·leccions icòniques de Bonhams, Charlie Thomas. "No només es tracta d’una oportunitat increïble de posseir algunes peces d’aquesta sèrie emblemàtica, sinó que és la manera més pròxima de posseir una peça reial", va afegir.

La safata de gintònics

Notícies relacionades

A més de la rèplica del carruatge de l’Estat d’Or, amb un preu estimat de 58.000 euros, o l’entrada de Downing Street (35.000 euros), la subhasta també va oferir un Jaguar XJ-SC del 1987, el mateix model que el de Diana de Gal·les (valorat en 23.000 euros) i una reproducció de la porta exterior del palau de Buckingham, amb un preu aproximat de 9.000 euros. Per a les persones amb pressupostos més ajustats, també hi havia disponibles centenars de mobles, pintures, escultures i altres objectes domèstics per menys de 1.000 euros, inclosa la safata per preparar gintònics de la reina mare, amb pal per remoure inclòs.

Una altra part important dels objectes subhastats van ser els vestits utilitzats en la sèrie. Com el que va portar Lady Di el dia en què va sortir a la llum l’idil·li entre el llavors príncep Carles i Camilla Parker-Bowles, conegut com el vestit de la venjança, amb un preu estimat de 14.000 euros.

Temes:

Netflix