Mor Don Murray, actor a ‘Bus Stop’ amb Marylin Monroe

Mor Don Murray, actor a ‘Bus Stop’ amb Marylin Monroe

'Twin Peaks'

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor nord-americà Don Murray, que va saltar a la fama per intervenir en la pel·lícula Bus Stop, de 1956, que va protagonitzar amb la mítica actriu Marilyn Monroe, va morir divendres als 94 anys, segons va anunciar la seva família a la premsa nord-americana. El seu fill, el també actor Christopher Murray, va confirmar la mort al diari The New York Times, tot i que no va proporcionar més detalls sobre la mort de l’intèrpret.

Murray va fer el seu debut cinematogràfic com el texà enamorat de Marilyn Monroe en aquesta pel·lícula, que li va proporcionar una nominació a l’Oscar i que va ser el començament d’una prolífica i variada carrera de sis dècades en la qual va interpretar papers que van des d’un sacerdot fins a un senador gai (a Tempesta sobre Washington, d’Otto Preminger, 1962), passant per un drogoaddicte. Entre altres interpretacions, també cal destacar les seves intervencions a La última tentativa (1965), de Robert Mulligan, amb Lee Remick i Steve McQueen als papers principals, i a Peggy Sue es va casar (1986), dirigida per Francis Ford Coppola.

Sèries televisives

Notícies relacionades

Va iniciar la seva carrera professional com a actor a Broadway amb la producció de 1955 de La piel de nuestros dientes. Després va saltar al cine gràcies al director Joshua Logan, que va veure l’obra i el va triar com a protagonista de Bus Stop, una adaptació de l’obra de William Inge.

Al llarg de la seva carrera va participar en 35 pel·lícules de Hollywood, unes 25 pel·lícules per a televisió i desenes de produccions televisives i teatrals, entre les quals hi ha la sèrie de l’oest The Outcasts, que es va emetre entre 1968 i 1969 a la cadena de televisió ABC. Un dels seus últims papers va ser a la sèrie nord-americana Twin Peaks, en la seva represa el 2017.

Temes:

Hollywood Cine ABC