La nova vida del Zorro

Miguel Bernardeau rejoveneix el popular personatge, amb Rodolfo Sancho com a malvat, en la nova sèrie d’Amazon Prime, que s’estrena avui a la plataforma i diumenge a La 1.

La nova vida del Zorro

mARISA DE dios

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des que el personatge va aparèixer per primera vegada el 1919, el Zorro ha viscut aventures en infinitat de llibres, pel·lícules i produccions televisives. Amazon Prime Video vol donar ara un altre pas de rosca al justicier emmascarat, considerat un dels primers herois de ficció de la cultura moderna, amb una nova sèrie que mostra els primers passos de la seva formació com a defensor dels oprimits a la Califòrnia de principis del segle XIX. L’estrena avui, i aquest diumenge, 28 de gener (22.00 hores), es podrà veure en obert a La 1 de TVE.

Zorro explica com el jove Diego de la Vega (Miguel Bernardeau, Élite) es converteix en el primer Zorro no indígena, fet en el qual tindrà molt a veure l’assassinat del seu pare (Luis Tosar). "Quan viatja des de l’acadèmia militar en què està estudiant a Espanya a Los Angeles es troba que la ciutat no és el que ell pensava, que hi ha molta opressió per part dels ranxers i moltes injustícies", assenyala el protagonista.

"Passarà de ser un nen a un home, amb tot el que això comporta", afegeix l’actor, que considera que aquesta visió més jove del personatge que presenta la sèrie és una de les seves principals diferències respecte a tot el que s’ha vist abans del Zorro, sobretot en les famoses pel·lícules protagonitzades per Antonio Banderas.

"Seria molt bonic que la gent s’assegués, en família, a veure aquesta nova versió del personatge que té acció, una història d’amor i coses que poden entretenir i commoure molt", destaca Miguel Bernardeau, que va haver d’aprendre a muntar a cavall, a lluitar amb espases i a manejar-se amb el fuet per aconseguir aquest paper, que va aconseguir després d’un llarg procés de set càstings.

El gran malvat de Zorro recau en l’ambiciós i manipulador governador, disposat a tot per parar l’heroi que pot desemmascarar les seves martingales. El personatge està interpretat per Rodolfo Sancho i és el seu primer paper a la televisió després que l’estiu passat saltés la notícia que el seu fill havia sigut detingut a Tailàndia acusat d’assassinat.

"A cada capítol hi ha una injustícia per resoldre, així que van apareixent diferents enemics del Zorro. Però la seva nèmesi com a tal és el governador", aclareix Bernardeau. El seu personatge al principi té serioses reticències a enfundar-se el vestit de justicier, però que al conèixer com viuen els ciutadans més desfavorits canvia d’opinió i comença a guanyar-se el respecte i carinyo de la població.

Notícies relacionades

Nach-Lin, una jove nativa americana, li disputarà al Zorro la màscara que anteriorment només havien portat homes indígenes (un d’ells encarnat per Cristo Fernández, l’actor que interpretava al mexicà Dani Rojas en la premiada sèrie Ted Lasso)

En l’elenc hi figuren noms com Renata Notni, que dona vida a l’amor de joventut de Diego de la Vega; Dalia Xiuhcoatl, Emiliano Zurita, i els espanyols Elia Galera, Fele Martínez, Paco Tous, Joel Bosqued i Peter Vives.