La Sala Atrium torna a l’activitat amb ‘Al contrari!’ de Lluïsa Cunillé

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La Sala Atrium torna a l’activitat amb el projecte en marxa per reconvertir-se en equipament cultural amb una sala de gairebé 100 localitats i espai de restauració al mateix bloc de pisos del carrer Consell de Cent on és ara. Aquesta setmana ha aixecat de nou el teló després de mig any d’inactivitat amb Al contrari!, un text curiós de Lluïsa Cunillé; la seva protagonista és actriu i directora d’un teatre de províncies que, malgrat la precarietat, intenta tirar endavant els seus somnis: una ambiciosa síntesi dels clàssics de Henrik Ibsen.

És un homenatge al món de l’espectacle i a la seva màgia protagonitzat per la mallorquina Antònia Jaume i la barcelonina Berta Giraut. El dirigeix un bon coneixedor de l’univers Cunillé, Albert Arribas, qui també s’ha encarregat de portar a escena les dues últimes peces de l’autora: El jardí i El gos. Aquest últim, per cert, conclou funcions a La Gleva aquest diumenge.

Notícies relacionades

Els que acudeixin a l’Atrium notaran millores tècniques a la sala i també als seients. Quan neixi el nou espai, la sala actual, amb capacitat per a 47 espectadors, es destinarà a assajos i classes, però no descarten utilitzar-la puntualment per potenciar altres arts escèniques.

Aquesta és una temporada de transició amb estrenes molt interessants que acabarà a finals de juny mentre avancen les obres a la sala nova, que connectarà amb l’actual. La fase final de la reforma obligarà a abaixar la persiana a l’estiu. Raimon Molins, director artístic d’Atrium, calcula estrenar el nou espai a principis del 2025. "Atrium ha de ser un lloc de trobada, on es puguin fer presentacions de llibres i altres coses a part de teatre", explica Molins. "Aquest nou món ens demana espais definits per disfrutar, entendre i cultivar tots els aspectes del que som com a societat i com a individus", defensa.

Temes:

Teatre