El Govern adquireix la col·lecció de moda de Lorenzo Caprile

El Ministeri de Cultura aconsegueix l’arxiu del dissenyador, de més de 500 peces i 5.000 fons documentals, per 275.000 euros

El Govern adquireix la col·lecció de moda de Lorenzo Caprile

JUDIT CLARES

1
Es llegeix en minuts
Judit Clares
Judit Clares

Redactora en pràctiques

ver +

El Ministeri de Cultura ha adquirit la col·lecció i arxiu del dissenyador i modista Lorenzo Caprile per valor de 275.238 euros. El conjunt està format per més de 500 peces d’indumentària i complements, així com per més de 5.000 fons documentals i 300 bibliogràfics que il·lustren el procés creatiu del dissenyador.

L’adquisició s’afegirà a les col·leccions del Museu del Vestit, ubicat a Madrid, la titularitat i gestió del qual depenen directament del Ministeri de Cultura, i que inclou en la seva col·lecció els treballs d’artistes destacats com Balenciaga, Valentino, Lanvin, Gucci i Pertegaz, entre d’altres.

Caprile, nascut a Madrid el 1967, és conegut per la seva feina de confecció a mida. Va començar a reunir la seva col·lecció en els 80, durant l’etapa que va passar a Itàlia. Ja en els 90, com a director de la seva pròpia firma a Espanya, va prosseguir amb la provisió de peces tant nacionals com internacionals amb valor estètic o tècnic. Guardava les peces com a font de documentació, però també per afany col·leccionista, reflex del seu gust eclèctic i interès per la moda en les seves manifestacions més diverses.

Notícies relacionades

Història de la moda

Per tipologia, el conjunt més ampli de l’adquisició és el d’indumentària, format per 452 peces de destacats representants de la història de la moda des del segle XIX i de l’alta costura i el prêt-à-porter, com Gucci, Jeanne Lanvin, Jean Patou, Dior, Givenchy, Versace i Valentino, entre molts altres.