L’únic hereu home a Europa de la generació d’Elionor

L’ullet dret de la seva àvia va arribar a la majoria d’edat a l’octubre i cursa l’any de preparació a la universitat en una escola pública a Copenhaguen.

L’únic hereu home a Europa de la generació d’Elionor

laura estirado

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El sorprenent anunci de la reina Margarida de Dinamarca en el seu discurs de la nit de Nadal que abdicarà el pròxim 14 de gener implica grans canvis en la línia de successió del país nòrdic. Per començar, el príncep Frederic passarà a ocupar el tron, responsabilitat que emprendrà amb la seva dona Mary, que serà reconeguda com a reina, tal com ha anunciat la Casa Reial a través d’un comunicat a la seva pàgina oficial. Però a més, el primogènit del matrimoni, que celebrarà dues dècades de casats al maig, es convertirà en el nou príncep hereu danès. Christian, que va arribar a la majoria d’edat el 15 d’octubre, es convertirà en l’únic home aspirant a un tron a Europa.

En la seva generació de futurs monarques, la nascuda després del 2000, totes seran dones. A més d’Elionor de Borbó, la filla gran de Felip i Letícia, que va complir els 18 només 16 dies després que Christian, també heretaran la corona Isabel de Bèlgica (22), duquessa de Brabant, que és la filla gran dels reis Felip de Bèlgica i Matilde; Amàlia d’Holanda (20), la filla gran dels reis Guillem Alexandre dels Països Baixos i Màxima, i Íngrid de Noruega (19), la filla gran dels prínceps Haakon Magnus de Noruega i Mette-Marit. És cert que el príncep de Gal·les, Guillem d’Anglaterra, també aspira al tron anglès, però ell ja ha complert 41 anys.

Christian és l’ullet dret de la seva àvia, com ella mateixa va expressar orgullosa en el seu discurs de final d’any: "Recordarem l’any 2023 com l’any en què vam poder celebrar que el meu net, el príncep Christian, va complir 18 anys. Va ser un dia gran i, crec, inoblidable per a ell. Es va destacar d’una manera que va fer que tota la seva família se sentís orgullosa d’ell. Va estar envoltat de joves dolços, expectants i alegres de tot el regne i va pronunciar un discurs que va inspirar un gran respecte. Això va enorgullir la seva àvia", va recordar Margarida.

Aquell dia el jove príncep va pronunciar el seu primer discurs oficial, durant el sopar de gala al castell de Christiansborg que li va organitzar la reina. Al conclave royal hi van acudir Victòria i Daniel de Suècia amb la seva petita d’11 anys, la princesa Estelle; Haakon i Mette-Marit de Noruega amb la seva filla, Íngrid Alexandra; així com Elisabet de Bèlgica i Amàlia d’Holanda.

Notícies relacionades

"He de trobar el meu camí, fins i tot si em porta a algun lloc conegut. Tinc arrels en molts llocs del món i disfruto viatjant, però la meva llar sempre estarà aquí perquè estimo el meu país", va expressar Christian en la celebració, en què, a més, va rebre de la seva àvia l’Ordre de l’Elefant, la condecoració més alta que es concedeix a la reialesa i caps d’Estat estrangers.

Aquell dia el jove príncep va pronunciar el seu primer discurs.

Temes:

Dinamarca