Els millors llibres del2023

Crítics, periodistes, columnistes i llibreters porten a terme la tradicional selecció del més interessant de la collita literària de l’any a punt d’expirar.

Els millors llibres del2023

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Elena Hevia
Elena Hevia

Periodista

ver +
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Leticia Blanco

Irene Solà torna quatre anys després a liderar la llista dels millors llibres de l’any realitzada pels crítics, periodistes i columnistes d’EL PERIÓDICO i llibreters. El 2019 ho va aconseguir amb Canto jo i la muntanya balla i ara amb Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres (també en castellà), amb el qual torna a representar les lletres catalanes en aquest rànquing amb permís de Sergi Pàmies i els seus sempre breus relats d’A les dues seran les tres.

Notícies relacionades

Novetat d’aquest 2023 és la presència de dos còmics entre els 10 més votats, amb l’incontestable Daniel Clowes (número 3) i el seu monumental Mònica, i amb un nou imperdible de Paco Roca, que amb El abismo del olvido alimenta aquest any una collita d’obres d’autors nacionals d’una excel·lència memorable.

Després de Solà, un Hernán Díaz, argentí establert als Estats Units, que amb Fortuna (premi Pulitzer) és l’última sensació de la literatura nord-americana, de la qual no falta un dels seus nens prodigi, Bret Easton Ellis. No fallen el xilè Benjamin Labatut ni la catalana Laura Fernández, que es manté a dalt de tot, igual que la britànica Maggie O’Farrell.n