El Rock Fest torna amb impuls clàssic i renovador: de Deep Purple a Parkway Drive

El festival de rock dur i heavy confirma la seva primera remesa d’artistes per al 2024, entre el 5 i el 7 de juliol

fsendra34716213 barcelona  15 07 2016 rock fest  ambiente y publico en el fe160717125931

fsendra34716213 barcelona 15 07 2016 rock fest ambiente y publico en el fe160717125931 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

El Barcelona Rock Fest treballa per tornar el 2024 amb una oferta que reflecteixi l’actualitat del rock dur i el metal des d’un enquadrament ampli, incloent des de les llegendes del gènere als noms que apunten a la renovació de l’escena. En aquest últim punt cal situar Parkway Drive, poderosa banda australiana de filiació metalcore, que oferirà a Santa Coloma un únic concert a Espanya, sumant-se a la franja alta d’una programació en què, per ara, i com va informar dies enrere aquest diari, figuren dos veterans del ram com són Deep Purple i Europe.

Can Zam tornarà a acollir el festival el pròxim estiu, del 5 al 7 de juliol (de divendres a diumenge, i no de dijous a dissabte, com va ser el 2022), després del buit d’aquest any, i confirma un total de 18 bandes del programa, que anirà sumant més noms en els pròxims mesos. Hi ha apostes tan reconeixibles com el power metall alemany de Blind Guardian, l’accent simfònic del grup finlandès Stratovarius i un clàssic del hard rock, The Michael Schenker Group, capitanejat pel que vas ser guitarrista de UFO i Scorpions. També Ross the Boss (l’exmembre de Dictators i Manowar) i els italians de Rhapsody of Fire, així com diverses bandes desenvolupades en l’última dècada, com és el cas de Massive Wagons, Wolfmother, Celtica i My Own Ghost.

Cap de cartell

Respecte a Parkway Drive, parlem d’una banda amb trajectòria (el seu primer àlbum data del 2005) que, arran de la seva última entrega, Darker still (2022), s’ha anat assentant com a cap de cartell en el circuit europeu. A Barcelona, serà la primera vegada que es presenta com a atracció d’un gran festival, després d’haver passat al llarg dels anys per diverses sales, de Mephisto a Razzmatazz.

Notícies relacionades

Complementant aquesta oferta internacional, la parcel·la espanyola del Rock Fest ofereix una àmplia selecció de bandes que abracen des del metal extrem al rap-metal i el rock urbà, amb Angelus Apatrida, Ankhara, Bourbon Kings, Cobardes i la formació barcelonina Ktulu, pionera del thrash metal al nostre país. A què se sumaran igualment altres noms en els pròxims mesos.

El Rock Fest del 2024 ve acompanyat d’un compromís de continuïtat del festival acordat amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per als pròxims quatre anys. Ancoratge institucional i també empresarial: la promotora Get Rock Live, organitzadora de la mostra, ha passat a incorporar-se a un gegant alemany, DEAG, que té a càrrec festivals i esdeveniments a deu països europeus.