10 espectacles per a la festa de Nadal

És difícil escollir entre l’àmplia cartellera barcelonina, però aquí va una sèrie de recomanacions de les novetats d’aquest curs

Proposem 10 estrenes d’aquesta temporada nadalenca per tenir en compte per disfrutar amb petits, adolescents o adults

10 espectacles per a la festa de Nadal

MARTA CERVERA

6
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Més enllà de les estrenes, al Paral·lel segueixen dos èxits incombustibles: d’una banda el musical El Petit Príncep i d’altra banda, Nada es imposible del Mago Pop. I moltes obres d’autoria catalana es reposen per aclamació popular. El musical L’ alegria que passa de Dagoll Dagom torna al Poliorama mentre que Amèrica i Smiley, després de l’amor, tornen a La Villarroel i FitzRoy, al Borrás. I si es van perdre la versió de Filumena Marturano d’Eduardo De Filippo amb Clara Segura i Enrico Ianniello en els rols principals poden recuperar-la. Fins al 21 de gener.

‘Tot l’any pot ser Nadal’ (teatre romea).

L’entranyable Joan Pera, un crac de l’humor a qui hem vist en tota mena de comèdies, es transforma en l’indesitjable Mister Scrooge per explicar el famós conte nadalenc de Charles Dickens a la seva manera, fent riure l’espectador. Amb els seus dots com a actor de doblatge i la seva experiència en té prou per explicar només la història de la transformació de l’avar Scrooge, un ésser que odia el Nadal a qui visita el fantasma del seu antic soci. Tres esperits nadalencs el faran recapacitar sobre la seva falta de cor i donar un tomb a la seva vida. Fins al 27 de gener.

‘Picasso, reY, monstrUO Y paYaso’ (SALA BECKETT).

'Picasso, rei, monstre i pallasso' /

·

Tancant l’any Picasso en commemoració del 50è aniversari de la mort de l’artista, la companyia de pallassos Rhum&Cia s’interroga des d’una visió actual sobre la història del pintor, la seva genialitat i les seves relacions a partir d’una dramatúrgia de María Folguera. ¿Era un truà o un senyor? L’humor dona molt joc a l’hora de confrontar la polièdrica figura que encarna Jordi Martínez i compta amb un fantàstic elenc. Interessant i entretinguda proposta, ideal tant per als que coneixen l’artista com per als joves que s’hi aproximin per primera vegada. Fins al 7 de gener.

‘Lali SYMON’ (TEATRE ROMEA).

Emma Vilarasau, com a ‘Lali Symon’. /

·

La magnètica Emma Vilarasau porta a col·lació les dificultats per compaginar família i feina en una obra en què despulla alguna cosa més que la seva ànima amb un text fet a la seva mesura per Sergi Belbel. Una peça tragicòmica, divertida i reivindicativa en què es transforma en una crac de l’estand-up comedy que acaba confonent realidada i ficció. D’una banda està la combativa professional de l’humor que s’atreveix amb tot, d’altra banda, una dona que intenta arribar com pot per cuidar una mare moribunda (Mont Plans) i la seva filla (Júlia Bonjoch). Fins al 28 de gener.

‘THE PRODUCERS’ (TEATRE TÍVOLI).

Emma Vilarasau, com a ‘Lali Symon’. /

Un fantàstic equip liderat per Armando Pita (Max Bialystock), Ricky Matas (Leo Bloom), Mireia Portas (Ulla), José L. Mosquera (Franz Liebkind) i Àngel Llàcer (Roger de Bris) protagonitza l’adaptació del premiadíssim musical de Mel Brooks. Àcid de vegades, hilarant d’altres i amb moments d’improvisació en què participa el públic, el musical funciona com un perfecte engranatge.

‘ESCAPE ROOM 2’ (TEATRE CONDAL).

‘Escape Room 2’. /

·

Joel Joan i Héctor Claramunt aposten per l’espectacularitat en la segona part d’Escape Room, un fenomen teatral que també van portar al cine. Val la pena veure la pel·lícula a Netflix per refrescar abans d’introduir-se en el nou desafiament al qual es llancen els personatges. Del repartiment original queden només Joel Joan i Paula Vives i s’hi sumen Agnès Busquets i Borja Espinosa. En el repartiment alternatiu que s’ha creat per poder mantenir un ritme de funcions alt sense defallir estan Mònica Pérez, Xavi Mira, Marta Codina i Roger Batalla. Amb uns o d’altres, thriller, tensió i humor estan garantits.

‘La historia interminable’ (TEATRE APOLO).

Una imatge de l’obra ‘La historia interminable’ /

·

Desplegament tècnic, vocal i d’imaginació per transportar el món de fantasia de Michael Ende. Un cant a la lectura, a les mil i una històries que es poden viure als llibres i a les aventures protagonitzades per nens i adults. Un musical excepcional apte per a tota la família que cadascú disfrutarà de diferent manera. Els lectors d’aquest best-seller al·lucinaran amb la perfecció amb què s’han dissenyat tots els personatges fantàstics, i els que no coneguin la història, no l’oblidaran.

‘CONQUERIDORS’ (Teatre Goya).

‘Conqueridors’, amb els actors Ramon Madaula i Roger Coma /

·

Ramon Madaula ofereix una comèdia històrica inspirada en la figura de Jaume I. L’autor i actor encarnava aquest personatge en una trepidant comèdia que transcorre en un plató on es roda una sèrie sobre el monarca que va lluitar contra els sarraïns. El seu personatge es convertirà en coach de l’actor que li ha de donar vida en la ficció (Roger Coma). Però l’encreuament entre el món medieval i el del segle XXI es converteix en una cosa difícil de digerir, especialment per als productors de la sèrie que busquen l’audiència per damunt de tot. Rialles i història amb un fantàstic equip d’actors dirigits per Josep Maria Mestres. Fins al 14 de gener.

‘EL MONSTRE DE COLORS’ (Teatre GOYA).

‘El monstre de colors’ /

·

El famós conte d’Anna Llenas pren vida gràcies a dos intèrprets i marionetistas que porten a escena aquesta història on s’expliquen sis emocions: alegria, tristesa, ràbia, por, calma i amor. Els nens disfruten amb la trasnformación del monstre que permet entendre amb claredat el complicat món de les emocions a través d’una marionera idèntica a la del conte que les va experimentant totes durant l’espectacle. Agradarà tant als que coneixen la història com als que la descobreixin per primera vegada. L’edat recomanada és a partir de 2 anys. Fins al 31 de gener.

‘Oliver Twist – Christmas Story’ (TEATRE CÚPULA ARENAS).

‘Oliver Twist – Christmas Story’, muntatge de Coco Comín /

·

La coreògrafa i directora Coco Comín, una veterana del teatre musical, torna al Teatre Cúpula Arenas on va estrenar Grease amb una història molt diferent basada en el clàssic de Charles Dikens. Oliver Twist – Christmas Story està protagonitzat per nens molt joves, d’entre 10 i 15 anys, alguns dels quals van participar a Billy Elliot, capaços tant d’interpretar i cantar en català com de ballar ballet, jazz i claqué. La història d’Oliver, un nen orfe a l’Anglaterra victoriana els problemes del qual encara ressonen al món actual està suavitzada en aquesta versió. Comín ha eliminat el més escabrós de la història i apostat per un final feliç per acostar l’obra al públic familiar. Fins al 7 de gener.

Notícies relacionades

‘LA MADRE DE FRANKESTEIN’ (TNC).

‘La madre de Frankenstein’ /

·

No és fàcil adaptar la novel·la d’Almudena Grandes ambientada al Madrid de la postguerra, però Anna Maria Ricart aliada amb la directora Carme Portaceli aconsegueixen mantenir atrapat el públic durant les més de quatre hores. Compten amb dos magnètics intèrprets: Pablo Derqui com a jove psiquiatre i Blanca Portillo com a Aurora Rodríguez Carballeira, una dona que va existir en la vida real i que va acabar tancada al manicomi de Cienpozuelpos per haver matat la seva filla Hildegart, de 18 anys. La seva història i la d’altres personatges reflecteixen un passat ple de repressió. Fins al 30 de desembre.

Temes:

Teatre