‘Robot Dreams’ triomfa a Berlín en el dia de l’homenatge a Isabel Coixet

‘Robot Dreams’ triomfa a Berlín en el dia de l’homenatge  a Isabel Coixet

Clemens Bilan

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El film Robot Dreams, dirigit per l’espanyol Pablo Berger, coproduït amb França, va ser distingit ahir a la nit a Berlín amb el premi a la millor pel·lícula d’animació de l’Acadèmia del Cine Europeu (EFA). En la seva intervenció en la gala dels premis del cine europeu, el realitzador hispà va aprofitar per a reivinidicar, com ja va fer Guillermo del Toro en els passats Oscars, que "l’animació no és un gènere, sinó cine".

La cinta premiada explica la història del Dog, un gos solitari que viu a Manhattan als anys 80 i que un dia decideix construir-se un robot, un amic. Tots dos es tornen inseparables fins que un accident obliga el Dog a abandonar el Robot en una platja. Amb aquesta distinció, Robot Dreams se situa, a més, en una posició immillorable de cara a la carrera per entrar en la terna de candidats als pròxims Oscars.

Coixet, homenatjada

La d’ahir va ser una gala amb molta presència espanyola i catalana, tant en els premiats com entre els homenatjats i presentadors. Una embarassadíssima Laia Costa va fer de mestra de cerimònies en l’homenatge a una excitada Isabel Coixet que venia a recollir el premi Èxit Europeu en el Cine Mundial, "per la seva impressionant contribució al món del cine", distinció que va aprofitar per animar els cineastes als quals es digui que no són prou bons a creure en els seus projectes.

Notícies relacionades

La directora catalana va explicar que ben aviat en la seva carrera es va adonar que "darrere de la càmera no hi ha fronteres, passaports, banderes o límits". "M’agradaria que el món fos així", va emfatitzar.

L’Acadèmia va destacar a l’anunciar el premi que Coixet, "al llarg de la seva carrera, a les seves pel·lícules, en els seus escrits i en el seu compromís polític, sempre ha defensat les seves creences i valors, i ha donat veu als seus protagonistes".