Crònica rosa

Una setmana agitada per a la Casa Reial

Mala setmana per a la família reial, arran del polèmic últim llibre de Jaime Peñafiel, assot de monàrquics. A més, els rumors que Joan Carles, l’emèrit, està ultimant una festa privada en el seu ‘exili’ daurat, tampoc ajuda en res.

Una setmana agitada per a la Casa Reial
2
Es llegeix en minuts
Lorena Vázquez
Lorena Vázquez

Periodista

Especialista en premsa rosa

ver +

La setmana que deixem enrere ha sigut molt agitada per a la Casa Reial i també per a alguns membres de la família. Després de la polèmica desencadenada per l’últim llibre de Jaime Peñafiel, Letizia y yo, agreujada per les surrealistes publicacions de Jaime del Burgo en una xarxa social el cap de setmana passat, amb les quals pretenia deixar-nos clar que havia mantingut una relació sentimental intermitent amb la reina Letizia, la seva excunyada i examiga, les periodistes Helena García Melero i Pilar Eyre anunciaven dilluns passat, a TV-3, que el rei Joan Carles prepara una gran festa per celebrar el seu aniversari el pròxim 5 de gener. Un autohomenatge a Abu Dhabi per autotornar-se una mica d’autoafirmació, autobombo i autoestima. Qualsevol excusa és bona per a Joan Carles.

L’emèrit, segons les periodistes, estaria trucant personalment als seus convidats, a qui els demanaria guardar discreció. No s’ha filtrat encara cap nom dels il·lustres convocats, però a la travessa apareixen personatges com Felipe González i Mario Vargas Llosa. Quan encara ens estàvem recuperant de la incendiària entrevista televisiva del fill de Bárbara Rey en què va assegurar que va immortalitzar les trobades íntimes de la seva mare amb el monarca, Joan Carles torna a copar titulars. Sembla que li ha agafat el gust a generar debat.

L’impresentable llibre de Peñafiel, sempre obsessionat a criticar de manera desmesurada Letizia, basant-se, gairebé sempre, en arguments barroers de primer de misogínia, Jaime del Burgo ha tornat a l’actualitat més qüestionada (i silenciada). El que va ser marit de Telma Ortiz i, prèviament, testimoni de casament dels Reis, ha sigut una de les fonts principals per al llibret de Peñafiel. Del Burgo va publicar una sèrie de missatges a la xarxa social X, abans anomenada Twitter, detallant les "etapes" de la seva suposada relació amb la reina. A més, el susdit també va mostrar una fotografia de la reina, feta per ella mateixa, posant davant un mirall i abillada amb una pashmina negra, en què adjuntava un breu missatge de caire romàntic. Hores després, va esborrar totes les publicacions del perfil. Ens expliquen a les Mamarazzis que el pare de Jaime, l’exsenador Jaime Ignacio del Burgo, està especialment afectat pel comportament del seu fill. Mai està de més recordar que la publicació de la imatge d’una altra persona sense el seu consentiment és un delicte contra la intimitat.

A més, la publicació a internet d’imatges íntimes amb l’única finalitat de fer mal suposa una manera de violència masclista.

Notícies relacionades

Aniversari íntim

Però no han sigut tot males notícies per a la família reial aquesta setmana. El 6 de desembre, Pablo Urdangarin, un dels fills de la infanta Cristina, va celebrar el seu 23è aniversari. La infanta va volar des de Ginebra a Barcelona per poder ser al costat del seu fill, tot i que tots dos van fer tot el possible per evitar que els paparazzis captessin imatges de la seva trobada i així poder disfrutar-la en la intimitat. On sí que es va deixar fotografiar la infanta va ser ahir en el partit que el club del seu fill, el Franklin Granollers, va disputar a casa. Cristina anava acompanyada de la seva filla Irene i es va mostrar molt còmplice amb la resta de familiars dels companys de Pablo. Per fi, una cosa normal.