‘Oppenheimer’, el film del pare de la bomba atòmica, arribarà al Japó el 2024

‘Oppenheimer’, el film del pare  de la bomba atòmica, arribarà al Japó el 2024

Universal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Oppenheimer, la nova cinta del prestigiós director britànic Christopher Nolan i que explica la història de l’home conegut com a "pare de la bomba atòmica", finalment s’estrenarà al Japó el 2024, segons ha confirmat avui la distribuïdora de la pel·lícula a l’agència Efe.

"Per ara, no tenim la data concreta ni el nombre de cines o a quines sales es podrà veure la pel·lícula. Quan tinguem més detalls, ho anunciarem, però podem confirmar que serà el 2024", va dir un portaveu de la distribuïdora, Bíters End.

Oppenheimer es va estrenar el juliol en els cines de la major part del món –rebent l’aclamació del públic i la crítica–, mentre que el Japó no havia confirmat la seva data d’estrena, amb algunes distribuïdores al·legant que esperaven veure quina era la recepció a escala internacional, una pràctica habitual al país asiàtic per als blockbuster.

És freqüent que les pel·lícules estrangeres s’estrenin al Japó, un país amb una important indústria cinematogràfica local, mesos o fins i tot fins a un any després que a la resta del món. Això permet als cines optar per estrenes més modestes i en un nombre menor de sales si la pel·lícula no acaba de funcionar en altres països.

Notícies relacionades

Alguns experts consideraven que les distribuïdores nipones estaven esperant que passés l’aniversari dels bombardejos atòmics sobre Hiroshima i Nagasaki, que es van produir el 6 i el 9 d’agost de 1945 respectivament, ja que hauria sigut de mal gust parlar d’una possible estrena en aquestes importants dates.

Oppenheimer narra la història de J. Robert Oppenheimer, un físic teòric nord-americà d’origen alemany a qui es considera com el "pare de la bomba atòmica" per la seva destacada participació en el projecte Manhattan. Mai va expressar penediment per la fabricació de l’arma, tot i que sí per la mort de civils. n