‘Escape room 2’, el repte continua

Després de l’èxit de la primera entrega, el Teatre Comtal adapta el seu escenari a les exigències tècniques de la nova comèdia de Joel Joan i Hèctor Claramunt, un muntatge amb moltes sorpreses.

‘Escape room 2’,  el repte continua

Marta cervera

2
Es llegeix en minuts
Marta cervera

No és habitual que les obres de teatre tinguin seqüeles, però l’enorme èxit de la comèdia Escape room ha portat els seus creadors, l’actor Joel Joan i l’autor Hèctor Claramunt, a submergir-se de nou en les vides dels mateixos personatges i posar-los altre cop a prova a Escape room 2.

L’humor negre i gore, la intriga, les relacions de parella i l’ecosistema polític i social de Catalunya amb l’efervescència del procés van ser explotades amb enginy a Escape room, que va triomfar quatre temporades a Barcelona i va aconseguir 200.000 espectadors després de l’estrena el novembre del 2018 al Teatre Goya. L’obra també es va estrenar a Madrid i en països com Mèxic i el Perú, adaptada la seva realitat sociopolítica. I espera el seu debut a l’Argentina.

L’obra és "molt exigent" i tots els personatges tenen cover per suportar el ritme de set funcions setmanals previstes que ja han venut la barbaritat de 20.000 entrades abans d’alçar el teló. "Malalties i accidents ens han fet parar altres produccions i no volem que ens torni a passar. Hem après la lliçó", diu Joel Joan recordant el que va passar amb El gran comediant. Dels intèrprets originals només queden el protagonista de la sèrie El crac, que repeteix com a Edu, el pacificador del grup, enemic dels conflictes i ideòleg de les superilles, i Paula Vives, com la Marina, la seva nòvia cupaire. El primer dels dos repartiments previstos es completa amb Agnès Busquets (habitual de Polònia) com a Vicky, que debuta en el rol d’actriu en declivi que estava unida al Rai, l’envanit cineasta que ara encarna Borja Espinosa.

Mònica Pérez s’alternarà amb Agnès Busquets en el paper de Vicky, que ja va interpretar a partir de la segona temporada i també va protagonitzar el film que pot veure’s a Netflix. I Xavi Mira, Marta Codina, Roger Batalla s’alternaran en els rols d’Edu, Marina i Rai amb els actors del primer repartiment. Mentre que Irene Jodar i Marta Codina s’intercanviaran el rol de Max.

Cinc anys després

Notícies relacionades

¿Per què els quatre personatges que han sobreviscut a l’anguniosa experiència en un escape room d’Hostafrancs que va posar en risc les seves vides i va destapar les seves misèries s’atreveixen a penetrar en un altre? Aquesta nova entrega aclareix com van poder sortir del primer Escape room i mostrarà l’evolució de les dues parelles aquests cinc anys. La segona part també "inclou picades d’ullet al que passa avui, afegeix Claramunt, que ha assumit la direcció deixant que Joel Joan se centri a interpretar el seu personatge.

És més sofisticada que la primera, s’ha fet una reforma estructural a l’escenari per acollir el repte tècnic. Impossible anar de gira amb ella, diuen. Qui vulgui veure-la haurà d’anar a Barcelona. "Volíem fer una cosa sorprenent, però diferent", diu Joan.