Cita musical

El Primavera Sound, ¿en perill? El festival alerta del possible tancament de la plataforma marina del Fòrum

El Primavera Sound, ¿en perill? El festival alerta del possible tancament de la plataforma marina del Fòrum

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
EFE

El futur del festival Primavera Sound de Barcelona, tal com es coneix fins ara, estaria en perill si la plataforma marina del front marítim, després de la reforma d’aquest espai que s’està preparant, es tanca als grans esdeveniments, perquè no hi ha cap altra esplanada a la ciutat capaç de reunir 70.000 persones. Ho ha advertit aquest dijous el codirector del Primavera Sound, Alberto Guijarro Roman, en un congrés organitzat per l’entitat Barcelona Oberta sobre l’impacte de grans esdeveniments a la capital catalana.

La plataforma marina s’ha fet servir els últims anys per allotjar els escenaris més grans del Primavera Sound, per la seva idònia ubicació al costat del Parc del Fòrum, el centre del festival i des d’on s’ha anat expandint a poc a poc a espais veïns. El codirector del festival ha explicat que actualment s’està treballant en un pla per reordenar el front marítim de Barcelona, i que a curt termini començarà la fase en què els polítics hauran de determinar els detalls de la remodelació del litoral, un moment clau, ha remarcat, per debatre sobre els seus usos.

«La plataforma marina hauria de pensar-se com un espai que pugui ser utilitzat per a grans actes, no només per al Primavera Sound, hi ha molts esdeveniments que necessiten un espai així, com les festes de la Mercè, per exemple», ha dit Guijarro.

Transformació del litoral

Barcelona planteja la transformació del tram nord del litoral com una manera per culminar la transformació del passeig marítim, ja que bona part de l’any aquesta part del front marítim està deserta, desconnectada de la ciutat i sense un urbanisme treballat.

Guijarro s’ha posat a disposició de les administracions públiques per compartir el coneixement que el festival ha anat generant sobre la seguretat per allotjar grans esdeveniments a la plataforma marina, com les sortides d’emergència, per si ho requereix el seu projecte de reforma.

Millorar la col·laboració

Així mateix, analitzant l’organització del festival, el seu codirector ha remarcat que un dels principals reptes cada any és la cessió d’espais, ja que el Primavera Sound té tal envergadura que treballa a dos anys vista, mentre que amb les administracions de vegades s’ha de negociar cada any l’ús de cada recinte.

Notícies relacionades

Guijarro també ha proposat que, de cara a la quantitat de grans esdeveniments que es fan a Barcelona, el sector s’organitzi, ja sigui mitjançant un gremi o a través d’administracions públiques, per crear un calendari i evitar que es trepitgin les dates.

Un exemple va ser l’any passat, quan el Primavera Sound va coincidir amb el Gran Premi de fórmula 1 d’Espanya, cosa que va tensionar l’ocupació hotelera, va augmentar estratosfèricament el preu de la pernoctació i va fer del festival una cosa massa cara per a part del públic que consumeix cultura musical, ha advertit Guijarro.