Tensió veïnal

Barcelona crea una comissió per afrontar el «repte» dels macrofestivals a la ciutat

Barcelona crea una comissió per afrontar el «repte» dels macrofestivals a la ciutat

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona ha creat una comissió transversal per tractar l’encaix dels macrofestivals de música a la ciutat. El nou consistori «assumeix el repte» conscient del fet que han crescut els últims anys les friccions entre aquests esdeveniments i els veïns, sobretot a l’entorn del parc del Fòrum, l’enclavament de molts dels festivals més multitudinaris. «Aquest és un tema que està en debat», ha afirmat Xavier Marcé, comissionat de Cultura i Indústries Creatives de l’ajuntament barceloní, en una trobada amb periodistes celebrada aquest dijous.

Notícies relacionades

«S’ha de repensar per funcionar bé en el futur, és complicada una trobada amb 80.000 persones dins d’una ciutat», apunta el comissionat de Cultura del consistori, alhora que ha afirmat que no «ens podem permetre el luxe de ser una ciutat sense música». Marcé ha insinuat que potser la solució passa per tenir «una visió més enllà de Barcelona ciutat, pensar si fa falta un gran espai ben comunicat...». «Fa falta tenir una visió metropolitana per resoldre això», ha afegit.

El comissionat de Cultura ha explicat que aquest és un repte conjunt, ja que els «problemes d’un afecten l’altre». Sí que ha comentat que «la dimensió» de cadascun d’aquests festivals porta a «unes conclusions». Al parc del Fòrum, focus de l’ebullició veïnal, s’hi celebren esdeveniments de 25.000 assistents al dia com el Cruïlla i el Primavera Sound, que pot reunir 80.000 persones. El Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló) és sempre una de les opcions que es tenen en compte per deslocalitzar aquests festivals.