Documental

¿Qui és David Holmes, el doble de Harry Potter, que va acabar en cadira de rodes rodant una escena de la saga?

El gener del 2009 va tenir un accident que li va canviar la vida

¿Qui és David Holmes, el doble de Harry Potter, que va acabar en cadira de rodes rodant una escena de la saga?
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El món del cine deixa darrere seu tot un llistat d’actors i actrius que han mort en ple rodatge. Les causes d’aquestes defuncions són molt diverses i van des d’aturades cardíaques, sobredosis, accidents o altres malalties.

Aquestes morts van commocionar al seu dia els seguidors d’aquests intèrprets i van deixar en l’aire projectes cinematogràfics, que estaven en fase de rodatge. D’altres van aconseguir sobreviure després de tenir terribles accidents, com a ‘Harry PotterLes relíquies de la mort», on el doble d’acció de Daniel Radcliffe, David Holmes, es va colpejar greument l’esquena per culpa d’una mala caiguda quan va saltar contra una paret. Va quedar paraplègic.

La història s’explicarà ara en un documental, ‘David Holmes: el niño que sobrevivió’.

Holmes, un prodigi de la gimnàstica, va ser elegit quan era un adolescent per ser el doble de Daniel Radcliffe des de la primera pel·lícula de Harry Potter. Tots dos van desenvolupar una gran amistat. «Ser doble d’acció era la meva vocació i ser el doble de Harry Potter era la millor feina del món», explica Holmes en una publicació a Instagram per anunciar el documental.

Notícies relacionades

Però, el gener del 2009, va tenir un accident que li va canviar la vida. Holmes estava treballant a ‘Harry Potter i les relíquies de la mort (part 1)’ quan una explosió durant un assaig el va tirar a terra i li va deixar paralitzat tot el cos des del pit als peus amb una lesió a la columna. «El documental explica la història no només dels meus èxits davant de la càmera, sinó també els reptes a què m’enfronto cada dia i la meva actitud davant la vida després de fer-me una ruptura de coll», valora Holmes. «Al turbulent món en el qual vivim ara, m’agradaria citar Harry: ‘Serem més forts com més units estiguem, i més febles com més dividits’».

El film té darrere Sky i HBO Documentary Films, i el mateix Daniel Radcliffe hi figura com a productor executiu. Holmes li agraeix el seu suport al llarg dels anys: «Vull donar-li les gràcies per la seva disposició per ajudar-me a explicar la meva història i per anys de suport, amistat i carinyo. Estem molt orgullosos de la nostra feina a les pel·lícules de Harry Potter i de l’alegria i consol que ofereixen als que les veuen».