El festival Ciutat Flamenco celebra els seus 30 anys amb una àmplia programació

Pal Holden / Ciutat Flamenco

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El festival Ciutat Flamenco, organitzat pel Taller de Músics, celebrarà del 20 el 29 d’octubre els seus 30 anys de vida. L’edició d’aquesta temporada estarà dedicada a la memòria de Julián Navarro ‘El Califa’, guitarrista icònic del flamenc a Catalunya, que va acompanyar artistes reconeguts com Miguel Poveda o Mayte Martín. Alguns dels espectacles programats compten amb artistes com Ángel Rojas, Laura Santos, Pau Figueres, Patricia Guerrero, Libérica o Sergio de Lope.

L’edició número 30 del festival s’estrenarà inaugurant el I Concurs de Ball Ciutat Flamenco el divendres 20 d’octubre a l’auditori de l’Escola José de la Vega. El certamen estarà dedicat a Carmen Amaya en commemoració del 60è aniversari de la seva mort i el 110è aniversari del seu naixement

Diferents propostes 

Com a novetat, es programarà el concert familiar ‘¿Cómo me las maravillaría yo?’ al Tablao de Carmen, a càrrec de Flamencas Fantásticas. El 23 d’octubre serà el torn de ‘Gospel Meets Flamenco’ a la sala Apolo, un espectacle que lideren Paula Domínguez i Ramón Escalé. El bailaor Ángel Rojas presentarà a la sala Luz de Gas el seu espectacle ‘Ser baile’ el 25 d’octubre.

Per cinquè any consecutiu, se celebrarà el Congrés Internacional de Flamencologia i Pedagogia Flamenca, que tindrà lloc a Casa Seat els dies 27 i 28 d’octubre. També el dissabte 28, Patricia Guerrero oferirà l’espectacle de ball ‘Proceso eterno’, a la sala Luz de Gas.

Tancament brillant

Notícies relacionades

Per clausurar el festival se celebrarà el ‘Gipsy Concert’, homenatge a l’obra homònima escrita per Enrique Cofiner i Sabicas als anys 70, aquesta vegada de la mà del guitarrista Alejandro Hurtado i una orquestra de joves músics. Serà la producció pròpia del Ciutat Flamenco juntament amb l’ESMUC i L’Auditori

La setmana anterior i la posterior al festival s’impulsaran una sèrie de concerts emmarcats en la primera edició de l’Off Ciutat Flamenco.