Aquesta setmana

Festival Cruïlla: horaris, cartell i com arribar-hi

El Cruïlla es converteix en el primer gran festival a Espanya alimentat només amb energia renovable

Festivals de música: grups, dates i preus de les principals cites a Barcelona i Catalunya

El Cruïlla accelera per ser «el primer festival al 100% amb energia neta»

Festival Cruïlla: horaris, cartell i com arribar-hi

Ferran Sendra

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Festival Cruïlla se celebra aquesta setmana del 5 al 8 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona. La nova edició compta amb un cartell format per gairebé 60 artistes que actuaran a cinc escenaris diferents. A part de la música, també es podrà disfrutar d’arts i espectacles de comèdia. 

Cartell:

Dimecres

El Cruïlla obrirà les portes aquest dimecres, dia 5 de juliol, a les 16.30 hores. El festival arrencarà amb les actuacions de Nicki Nicole, Sen Senra, Delaossa, Cruz Cafuné, Wos, Rusowsky, La Élite, Las ninyas de la Rotllana, Santa Salut, Triquell, Lia Kali, Yeico X Toni i Tesa. La festa finalitzarà les 23.30 hores

Dijous

El dijous 6 de juliol les actuacions musicals, que començaran a les 17.30 hores, tindran un marcat segell llatinoamericà al comptar amb Rubén Blades, Bomba Estéreo, Omara Portuondo, Los Van Van, Miss Bolivia, Nanpa Básico. Els artistes locals del dia seran Judit Neddermann, Lal’Ba, Nico Roig, Iseo & Dodosound i Rodrigo Cuevas. L’australiana Tash Sultan tancarà la jornada que durarà fins a la 1.00.

Divendres

A partir de les 18.00 hores, el divendres 7 de juliol, es podran escoltar artistes internacionals com The Offspring, Sigur Rós, Alt-J i Franz Ferdinand. A més de grups nacionals com Viva Suecia, Carolina Durante, Sidonie, Cala Vento, Cupido, Ladilla Rusa, DJ Nacho Ruiz, The Guapos, Ciudad Jara, Sexy Zebras, Peces Raros, Menta, Victorias i Pinpilinpussies. La jornada s’allargarà fins a les 5.00.

Dissabte

El dissabte 8 de juliol estarà marcat pel segell nacional amb la música de Placebo, Leiva, Antònia Font, Moderat, Parov Stelar, Amaia, Dani Fernández, Stay Homas, Pau Vallvé, Ramon Mirabet, Carlangas, Suu, Shego, Renaldo & Clara, Mourn i Sienna. Igual que divendres, el festival acabarà a les 5.00 hores.

¿Com s’hi pot arribar?

Aquest any, cal recordar les afectacions que tenen les obres en l’L4 del metro: fins al 31 de juliol, la línia groga no opera entre Bogatell i Verdaguer, és a dir, que no passa per les parades de Ciutadella, Vila Olímpica, Barceloneta, Jaume I, Urquinaona, Passeig de Gràcia ni Girona. També està tallada per obres de millora la línia de tramvia que arriba fins al Fòrum.

Les opcions de transport públic que queden disponibles, a part d’agafar l’L4 fins a La Pau i Bogatell per fer transbord a altres línies, seran les línies de bus nocturn N6 i N7, o bé, el Bicing.

Polsera ‘cashless’  

Notícies relacionades

L’únic mètode de pagament seran les polseres ‘cashless’ que s’entregaran a l’entrada del recinte i que s’hauran de carregar a través del mòbil. Els diners que no es gastin es tornaran dies després de manera automàtica, i si és inferior a 2 euros, no es tornaran i es donaran a Oxfam Intermón.

Energia renovable

El Cruïlla s’ha marcat l’objectiu de ser, en un futur pròxim, el primer festival fet al 100% amb energia neta. Per això, durà a terme, amb Endesa, un estudi de l’impacte del carboni, així com un altre amb l’Agència de Residus de Catalunya per reduir els residus a zero.