Quimi Portet, Judit Neddermann i Manolo García participaran en la gala del pare Manel

Quimi Portet, Judit Neddermann i Manolo García participaran en la gala del pare Manel

Agencias

1
Es llegeix en minuts
EFE

La gala anual «Guanya’t el cel del pare Manel», que aquest any arriba a la 27a edició, tindrà un cartell variat d’artistes reconeguts com Quimi Portet, Judit Neddermann, Itziar Castro, la Terremoto de Alcorcón i la col·laboració especial de Manolo García.

Produïda i dirigida per El Terrat i amb la col·laboració del Grup Mediapro, aquesta gala benèfica se celebrarà el dia 28 de juny al Teatre Victòria, de Barcelona, i té per objectiu recaptar fons per a la Fundació Pare Manel, una entitat social arrelada als barris de Verdum i Roquetes de Barcelona.

A més dels artistes citats, també hi participaran el periodista Queco Novell, Txabi Franquesa, Me cansa mi amor, Tuelf Points i l’actriu i pallassa Pepa Plana, entre d’altres.

Sandra Pardo, presidenta de la fundació, ha remarcat la importància de la gala per continuar amb el llegat del pare Manel, Manel Pousa, l’impulsor, que va morir el setembre del 2020.

Aquest festival va arrencar als anys 90 com una ‘entremaliadura’ entre el pare Manel i els seus amics humoristes Pepe Rubianes i Carles Flavià, també morts, per donar visibilitat a la funció social que portava a terme el sacerdot a diversos barris del districte de Nou Barris de Barcelona.

L’any 2022 es va recuperar la gala, després de dos anys sense celebrar-la per la mort de Pousa i la pandèmia, i en l’edició d’aquest 2023 es vol recuperar la normalitat i tornar a celebrar aquesta cita solidària, que permet a molts menors i adults fer activitats que, altrament, no serien possibles.

Projectes socials

Notícies relacionades

Així, segons dades de la fundació, el 2022 un total de 2.842 persones es van beneficiar dels projectes que impulsa l’entitat, com el d’un espai de cocriança per a l’acompanyament de nens de fins a 6 anys; el Centre Obert Muntanyès, amb activitats extraescolars per a nens i adolescents de 4 a 16 anys, i programes d’inserció laboral i d’iniciativa col·lectiva destinats a la formació de joves i adults.

També es faciliten activitats esportives a través de l’associació BABAR, amb equips escolars i federats de futbol sala, i es treballa a les presons a través de diversos projectes esportius.